Rødt støtter LO i kampen for et seriøst arbeidsliv i Vestfold-Telemark!

Første- og andrekandidat for Rødt, Maren Njøs Kurdøl og Tobias Drevland Lund

Første- og andrekandidat for Rødt, Maren Njøs Kurdøl og Tobias Drevland Lund Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi har mye å takke norsk fagbevegelse for. Åttetimers arbeidsdag, ferie, sykepenger, arbeidsledighetstrygd og flere av de velferdsgodene som i dag er vårt felles sikkerhetsnett har blitt kjempet frem av en aktiv fagbevegelse. Dette bidrar til mindre forskjeller og flere muligheter for alle. Et sånn samfunn vil Rødt kjempe for og videreutvikle. Vi ønsker derfor LOs politiske krav og mål for det nye fylket hjertelig velkommen!

I Rødts program for Vestfold-Telemark står det at vi ønsker å videreutvikle og videreføre Skiens-/Telemarksmodellen, samt bruke innkjøpsordninger for å hindre sosial dumping. Strenge krav om lærlinger, fagarbeidere, få underleverandører med mer er et viktig verktøy for å sikre gode lønns- og arbeidsvilkår hos de som leverer anbud til fylkeskommunen. Vi ønsker at modellen skal bli enda bedre enn den er i dag, blant annet med opplæringsprogram og at den enklere kan tilpasses flere bransjer.

LO sier også et tydelig ja til hele og faste stillinger. Det samme har Rødt programfestet. Som ansatt fortjener du den tryggheten det er å ha en fast jobb å gå til, fortrinnsvis en 100% stilling. Vi ønsker i tillegg en økt grunnbemanning innen mange sektorer fordi vi tror det er nødvendig for å kunne tilby flere hele stillinger. Økt grunnbemanning i for eksempel eldreomsorgen vil også gi de ansatte mer tid til menneskene de jobber med, og det vil bli mindre sårbart ved fravær og videreutdanning.

Rødt og LO deler også ønsket om tjenester i offentlig regi. Kommersielle drivere av offentlige tjenester tilbyr som regel dårligere lønns- og pensjonsvilkår for de ansatte, og ofte også dårligere tilbud for innbyggerne. Vi mener at penger som er bevilget til velferd skal gå til nettopp det. Dessuten bruker fylkeskommunen store summer på anbudsprosesser. De pengene sparer vi om vi driver selv. Det var flott at fellesnemnda i Vestfold-Telemark gikk inn for å drifte administrasjonsdelen av kollektivtrafikken i egen regi. Men Rødt vil mer. Vi ønsker å ta tilbake selve driften av kollektivtilbudet, kjøringen av ferger og busser i offentlig regi. De ansatte fortjener stabil drift og gode vilkår fremfor jevnlige anbudsprosesser. Vi håper vi kan få med oss SV og AP på det samme.

LO oppfordrer til å stemme på venstresiden. Det er vi enige i, og stem gjerne Rødt. I tillegg oppfordrer vi tilbake at du melder deg inn i en fagforening. Fordi felleskap fungerer så uendelig mye bedre enn å stå alene. Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags