Er røykeloven egentlig laget for røykerne?

MOT RØYKING: Jan Akerholt har engasjert seg for å få et enda mer røykfritt bomiljø.

MOT RØYKING: Jan Akerholt har engasjert seg for å få et enda mer røykfritt bomiljø. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det burde vært ulovlig å røyke på terrassen for dem som bor tett på naboene.

DEL

LeserbrevPå vegne av mange (tror jeg) er det med undring hvor urettferdig loven virker mot alle dem som blir plaget av røyklukt i leiligheter og nære uteplasser. Spesielt når man ikke kan stikke unna.

Det gjelder blant annet terrasseleiligheter hvor røykende går ut på sin egen terrasse for å unngå røyk i sin egen leilighet. Dette påfører leiligheten over røyk inn i lufteluker og setter seg i klær og diverse, som krever utluftning i flere dager. Jeg tror jeg på vegne av mange, etter det jeg skjønner får slike påførte plager (også passiv røyking).

I røykeloven slåes det fast at det gis unntak for OBOS-leiligheter, hvor styret i hvert borettslag kan sette inn forbud i likhet med forbud mot grilling, når dialog med beboeren som fortsetter å røyke ikke fører fram. Undertegnede har engasjert seg i denne saken og har lagt frem saken for OBOS sentralt og OBOS Tønsberg og en styreleder fra et borettslag.

Svaret jeg får er at ingen er villig til å legge et forbud mot dette, fordi terrassen er et privat eierområde og slik røykeloven er i dag. Da blir det utrolig urettferdig at ikke lover kan benyttes (reguleres) mot dette til et forbud, når plagene berører så mange. Det er jo en kjensgjerning og god moral at i de fleste saker av hensynet til flertallet teller, men tydeligvis ikke her. Det er jo en fin reklame for å eie en OBOS leilighet, som du må påregne deg en del helseskader!

LES OGSÅ: Nå er det flere snusere enn røykere i Norge

Undertegnede har vært i kontakt med et politisk parti på stortinget og det ser ut som det er et flertall for å komme med utvidet bestemmelser som begrenser røyking på visse ute-plasser. Det eneste parti som går i mot dette, er Fremskrittspartiet, så stem på dem røykere!

Jan Akerholt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags