Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal ungdommer kurses opp til ikke å begynne å røyke

Artikkelen er over 3 år gammel

Robert Lunds minnefond for tobakkens ofre , ønsker å sette inn nye krefter til å få unge barn til ikke å begynne å røyke .

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi mener det er noe enklere å få barn til  ikke å røyke. Tidligere gikk vi ut med at voksne innrøkte personer skulle  slutte å  røyke.  Men det viser seg at vi begynte i feil ende.  Undersøkelser viser at det er enklere å  få barn til ikke å begynne å røyke. Minnefondet har satt i gang en aksjon som går mot skolene i niende og tiende skole trinn, med en unik lærer måte som treffer elevene mitt i hjertet . De som underviser er elever som tidligere har røkt, men som har klart å  slutte. De forteller sine meget vanskelige historier til de unge elevene med en  overbevisning  som går rett i  hjerterota  på de nye elevene. For å nå fram til de unge elevene, må  det  undervises  i elevenes eget språk og forståelse. Det kan bevises at elever sitter helt rolig følger med hva de eldre elevene har å fortelle. Vi tror at denne lærerformen vil redde mange barn fra å ikke begynne å røyke. Dette vil være med på å redde mange fra røykedøden.

Kommentarer til denne saken