Bøtelegg Statens vegvesen for russebråket på Nykirke

Fint på dagtid, men natterstid blir pendlerparkeringa en stevneplass for russebusser, til stor sjenanse for beboerne på Nykirke (Foto: Eirik Hanssen).

Fint på dagtid, men natterstid blir pendlerparkeringa en stevneplass for russebusser, til stor sjenanse for beboerne på Nykirke (Foto: Eirik Hanssen). Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI fire uker har pendlerparkeringa i Kopstad-krysset blitt en stevneplass for russebusser om nettene. Det er Statens vegvesen som eier denne parkeringsplassen. Det er skiltet for personbiler ved innkjøringa, men Statens vegvesen løfter ikke en finger for å hindre uvedkommende adkomst. 

Dette medfører store støyplager for beboerne på Nykirke. I Kopstad-feltet har enkelte sett seg nødt til å flytte, andre har ikke den muligheten. For noen hjelper det med ørepropper, for andre ikke. Russebussene som Statens vegvesen ønsker velkommen hit om nettene, sprer uansett en type støy som får det til å riste i veggene. Støyen kan pågå fra 23.30-12, og dermed spolere forsøket på å sovne etter en lang arbeidsdag, og den kan vekke deg kl. 2, for så å holde deg våken til kl. 5 om morgenen, en time før du skal på jobb. Folk mister nattesøvnen, blir sjukmeldte og mister verdifull arbeidstid. Når mener Statens vegvesen at vi skal sove? 

I fire uker har beboere på Nykirke daglig ringt politiet og klagd på støyen fra Kopstad-krysset. Iblant stikker politiet innom om de likevel har veien forbi, andre ganger ikke. Politiet har andre prioriterte oppgaver, og det er forståelig nok. Men støyen fortsetter. 


 

Hva da med eieren av denne parkeringsplassen, Statens vegvesen, som daglig legger til rette for helseskadelig støy på Nykirke? Samfunnsøkonomiske hensyn burde vel tilsi at det er mer lønnsomt å ilegge Statens vegvesen dagbøter så lenge det ikke ordnes opp i dette, enn at beboerne på Nykirke skal slite med ødelagt nattesøvn i flere uker på rad?

Det er flere tiltak Statens vegvesen kunne tatt i bruk for å begrense tilgangen til pendlerparkeringa til dem den er til for, nemlig personbiler. Det enkleste er å sette opp en bom, for plassen har bare ei innkjørsel. Siden det ikke går busser over Kopstadkrysset om nettene, burde det være en smal sak å stenge av pendlerparkeringa daglig i tidsrommet 23-05. En annen løsning kunne vært at bommen som regel stod nede og bare slapp inn kjøretøy som enten har registrert seg for parkering her, eller for registrerte personbiler. Vår tid er digital, så unnskyldninger om at dette er vanskelig og/eller kostbart holder simpelthen ikke! Hvor lang tid tar det å sette opp en bom? En dag!

Det har pågått i fire uker nå. Det sies at det skal vare i fire uker til. I fire uker til skal russebusser bruke pendlerparkeringa på Kopstad til russestevner, fordi eieren, Statens vegvesen, har valgt å legge til rette for det, og ikke gidder å sette opp en bom. Dette kan ikke fortsette.

Vi som bor her, har derfor ei bønn til Politiet i Vestfold. Vi synes ikke det er greit at Statens vegvesen får ødelegge et lokalsamfunn på denne måten. Derfor, pålegg eieren av parkeringsplassen å sette opp bom mot russebussene nå, og ilegg Statens vegvesen dagbøter så lenge dette overgrepet fortsetter. 


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags