Hun får ingen russefeiring, ingen vil ha henne med

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vi kom ikke til foreldremøtet om russetiden fordi vår datter ikke skal feire noen russetid. Ingen vil ha henne med.

DEL

LeserbrevVi ble invitert til foreldremøte angående russetiden i regi av kommunene rundt Tønsberg, 30/3. Møtet skulle gi foreldre informasjon om farene ungdommene våre møter i russetiden. Vi kom ikke.


Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto:

Hvorfor? Ungdommen vår skal ikke feire russetiden, kan ikke og vil ikke. Hvorfor? Ingen vil ha henne med. Ingen har spurt henne om hvem hun skal være på buss med, eller feire med. På hennes spørsmål om det samme har de svart at det er hemmelig, at de ikke kan snakke om det. 

Mitt blide, omgjengelige barn fullfører nå videregående skole i stillhet, trist og oppgitt over at hun ikke får delta.  Som mor har jeg kommet med en mengde råd, men de har alle vært utdaterte. Sosiale koder og kommunikasjonen blant ungdommene har gjennomgått så store endringer, at jeg bare har "håpløse" råd.. 

Vi kom til distriktet som innflyttere når hun begynte på videregående skole - og ble rystet over mange ting i vårt nye miljø. Utestengingen av vår ellers så sosialt velfungerende ungdom, lammet oss. Hun kan fortelle om tre år med isolasjon, overflatiske medelever og ensomhet. Tårene har vært mange, våkenetter likeså.

LES «SVARET» FRA EN RUSS: «Jeg skammer meg over feiringen som skal markere at 13 år skolegang snart er over»

På skolen har de ikke evner til å hjelpe og ærlig talt er jeg ikke overrasket. Skolen skryter av sitt gode miljø - parallelt med at frafallet pga dårlig miljø går dem hus forbi. 

Jeg ønsker  russen lykke til, men håper noen av dere leser dette og vurderer hvor inkluderende dere har vært. Håper du som ikke har vært inkluderende kommer på bedre tanker, når du trer inn i studenttilværelsen eller arbeidsmarkedet.

For der kan det jo hende at du blir den neste som ikke får være med i det sosiale livet. For tro ikke det ikke kan ramme deg - for det kan det! Det er de rundt deg som avgjør, ikke din væremåte, dine kule klær eller sosiale status. Det er de andre som avgjør, dessverre ...

Hilsen et blødende mammahjerte som håper på en bedre hverdag, med en ungdom på universitetet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags