Endelig sa kirkemøtet ja til likekjønnet vigsel. Riktignok langt på overtid, men jeg tar et ja for et ja. Det som har provosert meg, og som fortsatt provoserer meg, er enkelte menneskers behov for å styre noe de ikke kommer til å ha noe med.

De kommer ikke til å merke det i det daglige, og det betyr så mye for de det gjelder. For helt ærlig, jeg tror neppe det kommer til å forandre noe, for andre enn dem som vil inngå et likekjønnet ekteskap.

Jeg vet Bibelen omtaler ekteskapet som noe mellom en mann og en kvinne, men virkelig, det står ting i der som er gått ut på dato.

For mange av oss er kirken viktig, selv om vi ikke nødvendigvis er innom hver søndag. For mange av oss er det viktig å kunne konfirmeres og gifte oss i kirken, og å kunne begraves på kirkegården. Mange har opplevd at kirken har vært viktig når verden har tatt brå, og opprivende vendinger. For mange av oss er kirken en kulturell tilhørighet, og en kjær tradisjon.

LES OGSÅ: «Jeg skulle ønske det var lettere å få folk til å hjelpe uten at det skal deles på Facebook»

Det er det som er så fint med kirken. Den deler ikke i førsterangs og annenrangs medlemmer. At den nå valgte å bli enda mer inkluderende, føles fantastisk.

I ettertid kommer enkelte surmagede fundamentalister likevel opp i lyset, og spyr edder og galle. Jeg fatter ikke at enkelte mennesker kan omtale gjengjeldt kjærlighet mellom to mennesker som en vederstyggelighet, men det har de altså fått til. Og virkelig, i en tid med så mye fokus på mobbing og psykisk helse, så lar vi slike ting komme frem?

LES OGSÅ: «Vi er en generasjon egosentriske, bortskjemte og sutrete individer, og jeg er lei av å bli stakkarsliggjort»

Det debatteres friskt med argumenter som hører nettrollene til, i langt mer seriøse forumer. «Vi er bekymret for konsekvensene, og konsekvenser for barna». Enkelte organisasjoner har ennå ikke lagt saken død, og spyr ut propaganda til politisk folkevalgte, sentrale personer i partiene, og offentlige personer. Jeg beklager å måtte si det, men jeg har ingen makt i kirkemøtet, dere kan la meg være helt i fred. Ei heller kommer jeg til å skrive et ord om hvordan barn blir skadelidende av likekjønnet vigsel.

Nei, barn blir ikke mobbet fordi de har likekjønnede foreldre. Barn blir mobbet fordi voksne ikke evner å lære barna sine sunne og gode verdier. Barn finner ikke på helt av seg selv at homofili er galt. Barn er generelt ganske forstålsesfulle og smarte vesener. Barn blir heller ikke homofile av å ha likekjønnede foreldre. Og om et barn av likekjønnede foreldre skulle forelske seg i noen av eget kjønn, så slipper de i allefall å måtte hanskes med foreldre som har brukt så mye tid og krefter på å omtale homofile som en vedderstyggelighet. Win-Win.

LES OGSÅ: «Jeg skulle ønske det var lettere å få folk til å hjelpe uten at det skal deles på Facebook»

Hvilke konsekvenser er vi egentlig redd for? Hvordan får noens ekteskap egentlig konsekvenser for deg? De vil garantert ikke ha deg med i ektesengen. Ikke tror jeg noen som er så imot hele ekteskapet er invitert i bryllupet heller. Hva er egentlig problemet?

En ting er å ha meninger om noe som faktisk påvirker samfunnet på en negativ måte, og det er mye av dem som er langt mindre kontroversielt enn homofili. Jeg kan bare ikke helt se hvordan noen skal ha noe å gjøre med andre menneskers samliv? Det er på tide å ta inn over seg at samliv kommer i mange former, og ingen former for samliv er mer riktig enn noen annen, så lenge det ikke går negativt ut over noen part.

LES OGSÅ: Kvinner har like stor rett på kåtskap og privatliv som menn

Og nei, likekjønnede ekteskap går ikke ut over barna. Det er en argumentasjon vi bør legge fra oss, og slutte å oppdra mobbere, for det er faktisk det vi gjør, når vi innprenter barn med at andre barn har feil foreldre. Jeg avslutter med et sitat jeg synes oppsummerer dagens utblåsning, på en kort og lekker måte.

«Hat er mye mer et valg enn homofili noen gang vil bli».

Vi leter etter unge stemmer med sterke meninger. Har du noe på hjertet, og vil dele det med UREDigert? Send inn din tekst her