Når jenter voldtar

ADVARER: Det er en historie jeg har hørt igjen og igjen, og det er historien om gutten som mister jomfrudommen på mindre frivillige måter, skriver Amalie Stepperud-Antonsen.

ADVARER: Det er en historie jeg har hørt igjen og igjen, og det er historien om gutten som mister jomfrudommen på mindre frivillige måter, skriver Amalie Stepperud-Antonsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi vet alle at vi sliter med seksuell trakassering i verden vi lever i. Vi hører mest om vold mot kvinner, om voldtekter på åpen gate, om neddoping på byen og om kvinner som blir voldtatt av venner og kjente. Jeg er evig takknemlig for at dette er en samtale vi har, og dette er en kamp som langt fra er over. Det vi derimot ikke snakker om er hva som skjer når jenter voldtar. Det er en samtale vi må ha, det er noe vi ikke må glemme at skjer.

Det ser nemlig ofte litt annerledes ut når jenter voldtar. Ofte er det mindre dramatisk, ofte er det bare snakk om mer press. Ofte handler det om at samfunnet vi lever i har lært oss opp til å tro at menn er beist som bare vil ha sex, og at ordet «Nei» ikke betyr noe når det ytres av en mann. Det er en historie jeg har hørt igjen og igjen, og det er historien om gutten som mister jomfrudommen på mindre frivillige måter.

Om jenta som har fått høre av moren sin hele livet at «Menn vil bare ha kroppen din, pass deg!» Så når hun da endelig bestemmer seg for at det er på tide, så blir det gjerne helt feil at han sier nei. Så hun fortsetter, hun presser, og hun gir seg ikke før det skjer. Frykten for å ikke være «mann nok» er også veldig relevant her, frykten for at hun skal fortelle til venninnene sine at han ikke var mann nok til å gjøre det. Kanskje alle kompisene hans mobber han nå. Kanskje det også blir stilt irrelevante spørsmål ved hans seksualitet nå. Så i mange tilfeller gjør han det likevel.

LES OGSÅ: Vil ha over seks års fengsel for overfallsvoldtekten 

Selv om han ikke vil, selv om han ikke er klar. Dette er en voldtekt. 
Dette er bare ett av mange tilfeller vi ikke snakker om. Dette er noe kompisene mine hvisker til meg og sier jeg ikke skal si til noen, fordi det er flaut. Fordi det er tabu. Fordi menn som snakket om sine opplevelser da vi snakket om «me too» ble tråkket ned på fordi «dette handler om damer». Nei. Det skal handle om likestilling. Det skal handle om å slå ned på alt av seksuell trakassering. Det skal handle om menn også. Det skal handle om ofre. Vi trenger å ha denne samtalen. Vi trenger å endre fokuset rundt sex. Menn sier nei, og damer kan være seksuelt aggressive. Det er normalt, det er greit, og det må aksepteres.

LES OGSÅ: På dagtid har «Sofie» (20) en vanlig jobb – på kveldstid selger hun sex 

Voldtekter mot menn må tas seriøst. «Var hu digg a? Jammen da er det vel ikke noe stress?» Jo. Det er det. Det handler om at nei betyr nei, uansett hva du har mellom beina eller om det er gudinnen av fruktbarhet som voldtar deg. Før du peprer meg i kommentarfeltet her om at «Dette ikke gjelder deg» Så er det kjempeflott at du ikke har opplevd dette, da er ikke du den som trenger å lese det. De som trenger å lese det kommer mest sannsynlig ikke til å kommentere, eller si noe. På grunn av den samme skammen som jeg allerede har snakket om. 


Men jeg ser deg. Jeg vet at det skjer, og det er på tide å ta samtalen. Du er ikke alene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken