Kanskje jeg kan ta med meg noen fra andre deler av kommunen og stolt vise frem plassen min?

I UTVIKLING: Selv om jeg klarte å lande her og stedet har fått en plass i hjertet, ser jeg at Sem ikke har det flotteste ytre. Nå legges det en plan som gjør at jeg kan bli stolt av utsende også, skriver Elise Amalie Thorin Løkø.

I UTVIKLING: Selv om jeg klarte å lande her og stedet har fått en plass i hjertet, ser jeg at Sem ikke har det flotteste ytre. Nå legges det en plan som gjør at jeg kan bli stolt av utsende også, skriver Elise Amalie Thorin Løkø. Foto:

Av

Sem i sentrum

DEL

LeserbrevEndelig er det Sems tur. Sem skal oppgraderes med parker, lekeplasser, bygate og plan for ny bygningsmasse. Endelig kan Sem få utseende som stedet fortjener. Til å begynne med var jeg litt skeptisk. Kunne pengene blitt brukt bedre? Puttet de i driftsbudsjettet og hjulpet barn, fattige og eldre? Vi har nok av steder å putte penger i denne kommunen. Eller har kanskje en oppgradering av Sem en positiv virkning for livene til barn, fattige og eldre?

Målet er at Sem i 2025 er et kompakt senter med attraktive boliger, kontorlokaler, forretninger og eget torg, at Semsbyveien er opparbeidet som bygate gjennom sentrum, med saktegående trafikk og blågrønne elementer og at det er aktive voksne og barn på Sem.

Jeg husker min farmor var stolt over stedet hun vokste opp. Jeg bodde ikke der da, og jeg skjønte det virkelig ikke! Hun vokste opp på Sem, som jeg så på som slummen i kommunen. Selv om jeg klarte å lande her og stedet har fått en plass i hjertet, ser jeg at Sem ikke har det flotteste ytre. Nå legges det en plan som gjør at jeg kan bli stolt av utsende også. Det skal tas hensyn til eksisterende bygninger og antall etasjer. Det er godt å være stolt av noe. Selv om det bare er en plass. Det føles godt for fattig og rik, ung og gammel.

Her skal det jobbes på flere kanter. Semsbyen torg skal ligge ved Semsbyen-senteret. Det betyr ikke at alle de vakre parkeringsplassene forsvinner allikevel altså. Men å få de parkerte bilene under bakken er godt for de eldre. Både de gående og de kjørende. Og for alle oss andre også da selvsagt. Estetisk er det flott å tømme den ene store plassen på Sem for biler, praktisk å komme tørrskodd til butikken er det også. Nå skal Sem få torg i sentrum, ikke en parkeringsplass.

Elise Løkø

Elise Løkø

Flere samlingsplasser skal det også bli. Det skal opparbeides en ny møteplass ved Aulerødveien og park med lekeplass på Ysteritoget. På Ysteritorget skal også plassen kunne brukes til markeder og lignende aktiviteter. Rundt stasjonsbygningen skal det bli nærmiljøpark og Laskenhavna skal bli nærmiljøpark med plass for å tilberede varm mat, sitteplasser og lekeapparater. Bra for deg og meg. Jeg har lyst til å invitere til bursdag der når det er klart jeg. Kanskje kan jeg invitere alle jeg ønsker, uten å tenke på plass og hvordan huset mitt ser ut? Kanskje kan vi reise dit og kose oss i helgene uten å bruke en krone? Kanskje det var bra for fattige og barn? Og voksne med barn? Og eldre? Jo - kanskje det!

Sem skole skal også få litt oppgraderinger. Skolen skal få et nytt flott inngangsparti og en aktivitetspark. Forhåpentligvis kommer dette også med litt andre forbedringer. Jeg kjenner meg heldig som skal sende sønnen min hit, selv om det noen ganger har blåst inn.

Hvis planen følges kan jeg om noen år ta med meg familien min på tur til ulike nærmiljøparker, til aktivitetsparken, til torget, til hyggelige og fylte butikklokaler via gode gangstier og gå langs den da gamle toglinjen og se utover jordene og innover mot boliger som harmonerer. Kanskje jeg til og med kan ta med meg noen fra andre deler av kommunen og stolt vise frem plassen min?

På Sem har vi allerede et flott samfunn, med hyggelige folk med varme hjerter. Kanskje planene kan få resten av Tønsberg til å se det? Det var i hvert fall på tide å sette Sem i sentrum. Folka er her allerede. Hvor ellers kan du glemme lommeboka hjemme og butikkdamen tilbyr å betale hvis du vippser penger?  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags