Vi sier fortsatt nei til datalagringssentral!

SIER NEI: Til tross for at Bulk Infrastructure AS nå foreslår et mindre datalagringsanlegg enn tidligere i år, er Tønsberg Senterparti stadig kritiske til planene.

SIER NEI: Til tross for at Bulk Infrastructure AS nå foreslår et mindre datalagringsanlegg enn tidligere i år, er Tønsberg Senterparti stadig kritiske til planene. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Selskapet Bulk Infrastructure AS ønsker omkamp om datalagringssentral på Tveiten. Denne gangen vil de ta et 350 dekar stort område som ligger på et høydedrag. Med 30 meter høye bygninger vil dette fremstå som uakseptabelt skjemmende i et ellers flott kulturlandskap.

DEL

MeningerTønsberg Senterparti var først ute med sterk kritikk av Verdiskapningsinitiativet i Vestfold og flertallet i Tønsberg bystyre, som tok inn innspillet til revisjon av ny kommuneplan – lenge etter at fristen var gått ut.

Utredningen, som flertallet ønsket, ble svært kostbar og unødvendig ressurskrevende for kommunen. At Bulk Infrastructure AS nå foreslår omkamp om et noe mindre område, til samme formål, oppleves som særdeles umusikalsk.

LES OGSÅ: Gir ikke opp til tross for massiv motstand – men denne gangen får Barkåker-folket støtte fra alle kanter

Dagens regjering arbeider aktivt for «Norge som datasenternasjon». Regjeringen lokker til seg selskaper som Google, Apple og Facebook med billig vannkraft, sterkt redusert elavgift, garantier om fritak for eiendomsskatt og finansiering av fiberkabel til utlandet.

Ovennevnte selskaper ønsker å fremstå som klimavennlige, og fornybar norsk vannkraft står derfor høyt på ønskelista.

LES OGSÅ: Full seier for aksjonistene på Barkåker: Det blir ikke datalager på Tveiten

Mye plass, få arbeidsplasser

Tønsberg Senterparti ønsker ikke at multinasjonale selskaper til de grader skal subsidieres uten at verdiskapningen kommer befolkningen til gode. Datalagringssentralen på Tveiten skal kjøles ned med luft, og det henvises derfor til vårt kalde klima. Det er ikke konkrete planer eller krav for bruk av restvarmen etter nedkjøling.

I Tønsberg  kommune er det begrenset med næringsarealer. Arealbruken, sett i forhold til at slike anlegg genererer et svært begrenset antall arbeidsplasser, gjør at det er uaktuelt for oss å stemme for denne type datalagringssentraler i Tønsberg kommune.

Steinar Solum skriver atSenterpartiet ber om stopp i planene om fastlandsforbindelsen.

Steinar Solum skriver atSenterpartiet ber om stopp i planene om fastlandsforbindelsen. Foto:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags