All søppel må sorteres og kastes på dertil egnet sted. Eller er alle røykere og snusere fritatt for dette?

OBS: Når skal vi alle lære at vi tar med all søppel til en søplekasse, spør Kari Solvang.

OBS: Når skal vi alle lære at vi tar med all søppel til en søplekasse, spør Kari Solvang. Foto:

Av

Skammens tidsalder

DEL

LeserbrevHva er rett, og hva er galt, hva er til å skamme seg over, og hva er ikke. Hva er miljøvennlig og hva er ikke, hva er fossilfri transport og hva er ikke? I disse skamtider, er nesten alt galt, men hva er fakta og hva er synsing?
El bil, er det miljøvennlig, strømmen hvor kommer den fra, norske elver eller utenlandske kullkraftverk? Lages el bilen med mer miljøvennlige materialer? Hva med batteripakken, av jordens reserver av grunnstoffer, eller framstilles de kunstig?
Flyreiser er veldig skam, men det er for folk, hva med matvarer som fraktes f.eks til Kina for å bearbeides og så sendes tilbake for å selges i Norge? Er det mer miljøvennlig?
Cruise skipene slipper ut med svovel enn 260mill biler, ja, men er ikke svovel forbudt i drivstoff? Dieselbiler slipper ut nox, men i dag bygges diselbiler som er nox frie? Hva er da dieselbilen? I alle industrier jobbes det i dag for å skape produkter, som ikke skader naturen vår. Fly og skip blir hybride og det forsøkes også å gjøre dem elektroniske, men tilbake til starten, blir det mer miljøvennlig?
Og så litt om vår lokale natur:
Det er mye snakk om plast i havet, ja, men er det noe bedre på land? All søppel må sorteres og kastes på dertil egnet sted.
Eller er alle røykere og snusere fritatt for dette? Sneiper og snuspakker sees overalt, langs gater, veier, i skogen og langs (og sikkert i) vann, sjø og hav.

Og hvorfor kommer ikke sigarettpakkene med en liten beholder til sneiper, slik noen snusbokser har, og brukes denne? Når skal vi alle lære at vi tar med all søppel til en søplekasse?
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags