En rettferdig verden starter med at alle bidrar

PROBLEM: Tilliten til skattesystemet svekkes når det avsløres at nordmenn gjemmer bort penger i skatteparadiser, mener forfatteren.

PROBLEM: Tilliten til skattesystemet svekkes når det avsløres at nordmenn gjemmer bort penger i skatteparadiser, mener forfatteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevVerden er ikke fattig, den er urettferdig.

Vi mangler ikke ressurser, de er bare veldig ujevnt fordelt. De nylige avsløringene i forbindelse med «Paradise papers» viser at omtrent 1000 nordmenn, er involvert i selskaper som er basert i skatteparadiser. 1000 nordmenn som ikke gir tilbake til samfunnet på lik linje med resten av befolkningen.

Tilliten til skattesystemet svekkes når slike avsløringer oppstår. Skattesystemet er nemlig bygd på tillit. Tillit til at alle bidrar etter evne og tillit til at, staten forvalter skattepengene våre på en måte som kommer fellesskapet til gode.

Alle er avhengig av gode sykehus, skoler, veier og forsvar for å nevne noen fellesgoder. Fattig som rik skal få nyte de fellesgodene som holder samfunnet vårt i bevegelse.

Skatteunndragelse er ikke et problem som kun rammer Norge. Det er et globalt problem hvor flere høytstående personer og selskaper er involvert. Grenseløse utfordringer, krever grenseløse løsninger. Derfor er det en global oppgave for verdenssamfunnet å få en slutt på slike skatteparadiser.

Fordi en rettferdig verden starter med at alle bidrar. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags