Granly skole i dag slik FAU opplever det

STÅR SAMLET: Det gjør vondt å lese om barn og familier som opplevde å bli underlagt streng religiøs og sosial kontroll fra skole og menighet. Men da er det flott å se at menighetens ledelse påtar seg det fulle og hele ansvaret, og at det presiseres at de tidligere elevene ikke bærer noe ansvar for det vonde som skjedde, skriver FAU på Granly skole.

STÅR SAMLET: Det gjør vondt å lese om barn og familier som opplevde å bli underlagt streng religiøs og sosial kontroll fra skole og menighet. Men da er det flott å se at menighetens ledelse påtar seg det fulle og hele ansvaret, og at det presiseres at de tidligere elevene ikke bærer noe ansvar for det vonde som skjedde, skriver FAU på Granly skole. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Skolens positive menneskesyn gjør at vi – uavhengig av livssyn og bakgrunn – er takknemlige for at vi kan la barna våre gå på nettopp denne skolen.

DEL

Leserbrev For noen uker siden mottok tidligere elever en uforbeholden unnskyldning fra ledelsen i Det Evangelisk Lutherske Kirkesamfunn (DELK), som blant annet driver Granly skole på Eik her i Tønsberg. Vi vil med dette få takke Rolf Ekenes og resten av ledelsen i DELK for at de våger å ta et åpent og ærlig oppgjør med egen historie, og samtidig få uttrykke takknemlighet for at vi i dag kan sende barna våre til en skole der omsorg, trivsel, trygghet og lærelyst står i sentrum.

Det står respekt av innrømmelsen fra DELKs ledelse, og unnskyldningen ble formidlet i en form som fortjener honnør. Det gjør vondt å lese historiene fra tidligere generasjoner, om barn som opplevde at skolen ikke ble et trygt og godt sted å være. Det gjør vondt å lese om barn og familier som opplevde å bli underlagt streng religiøs og sosial kontroll fra skole og menighet. Men da er det flott å se at menighetens ledelse påtar seg det fulle og hele ansvaret, og at det presiseres at de tidligere elevene ikke bærer noe ansvar for det vonde som skjedde. Vi er også glade for at menigheten ønsker å legge til rette for hjelp og oppfølging til de som måtte ha behov for det, og vi håper dette kan bidra til at de som er rammet, kan klare å legge fra seg en tung bør.

I dag er det mange som ønsker å sende barna sine til Granly skole, fordi skolen legger vekt på at hver enkelt elev skal bli sett, respektert og ivaretatt på en god måte. Mange av oss har valgt Granly skole for våre barn fordi det er en kristen skole, men kun en brøkdel av foreldrene har bakgrunn fra menigheten som eier skolen. Dette gjelder også for foreldregruppa i FAU. Skolens positive menneskesyn gjør at vi – uavhengig av livssyn og bakgrunn – er takknemlige for at vi kan la barna våre gå på nettopp denne skolen. Vi har tillit til at de har det godt på skolen, og at de får utvikle seg som trygge og frie individer.

Det har nylig blitt gjennomført en stor foreldreundersøkelse som viser at brukerne av Granly skole er svært fornøyde. Vi er likevel glade for at brevet fra menighetens ledelse til tidligere elever, ble fulgt opp av en mail fra skolens ledelse til dagens foreldre, der vi ble bedt om å melde ifra dersom vi opplever at våre barn ikke har det trygt og godt på skolen. En slik ydmykhet og åpenhet gir et godt utgangspunkt for å skape en skole der barna våre kan lære, trives og utvikle seg sammen på en god måte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags