Ønsker du at politikerne skal velge hvilken skole barna dine skal gå på, er kanskje Ap det rette for deg?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevManger spør oss i valgkampen hva som er forskjellen på Høyre og Arbeiderpartiet.

Gårsdagens innlegg fra AP om etableringen av Skagerak International School gir oss en god anledning til å forklare den ideologiske forskjellen, og hva det i praksis betyr for innbyggerne hvem som vinner valget.

Begge partier er enige om at vi skal satse på en god offentlig fellesskole som skal være bærebjelken i utdanningssystemet vårt, og alle skal ha lik rett til utdanning.

Begge har fokus på at alle skal fullføre utdanningen, vi ønsker å satse på tidlig innsats og vi ønsker helsepersonell og miljøarbeidere i skolen. Men her skilles våre veier.

Høyre mener det er viktig med valgfrihet også når du skal velge skole.

For noen år siden sa Høyre ja til å opprette Wang Ung, en ungdomsskole med fokus på idrett.

Nå sier Høyre ja til å opprette Skagerak International School, som baserer seg på et internasjonalt engelskspråklig utdanningsløp.

Dette vil ikke undergrave den offentlige skolen. Fremdeles vil over 90% av elevene gå på offentlige skoler. Men det gir de som ønsker det mulighet til å velge noe som passer bedre for dem.

Hvis du planlegger noen år i utlandet når barna er små, kan det være du ønsker at de skal begynne på en internasjonal skole i Norge, slik at overgangen til ny skole i utlandet blir mindre.

Og det kan gjøre valget lettere for de som vurderer å flytte til Tønsberg for en periode i forbindelse med jobb eller annet.

Er du bekymret for økonomien i den offentlige skolen på grunn av Skagerak International School, så kan vi hjelpe AP med å fullføre regnestykket.

Det er riktig at kommunen blir trukket 95.600,- i inntekter for hver elev som går i privat skole. Det de glemmer å si er at kommunen via en utjevningsmodell får tilbake omtrent halvparten av dette, slik at det i virkeligheten trekkes i underkant av 50.000,-. Og det skulle vel bare mangle så lenge elevene ikke belaster den offentlige skolen med kostnader når de går på privat skole.

I Vestfold har det vært fritt skolevalg på videregående skoler i mange år, til glede for elevene.

Nå har AP i fylket fått gjennomslag for å ta denne valgfriheten fra elevene, mot Høyre sine stemmer. Nå skal du bare få lov til å gå på videregående skole i egen kommune eller i nabokommunen.

Dette syns vi i Høyre er trist. Men det positive er at det fremdeles er mulig å gjøre noe med det, hvis du også bruker stemmeretten din til Fylkestinget.

Ønsker du at politikerne skal bestemme for deg hvilken skole barna dine skal gå på, så er kanskje AP det riktige valget for deg?

Ønsker du derimot valgfrihet og muligheter til selv å bestemme hvilken skole barna dine skal gå på, så er Høyre det rette partiet for deg.

Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags