Hvorfor støtter Tønsberg Næringsforening en etablering av Skagerak International School i Tønsberg regionen?

Heidi Skjeggerød - Daglig leder Tønsberg Næringsforening

Heidi Skjeggerød - Daglig leder Tønsberg Næringsforening Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Våren 2018 ble Tønsberg Næringsforening kontaktet av Skagerak Interantional School hvor de la frem planen om en etablering av en barne- og ungdomsskole i Tønsberg regionen. De har fra 1991 vært etablerte i Sandefjord, og flere elever som går på skolen der kommer fra Horten, Re, Tønsberg og Færder. Etableringen i Sandefjord var i sin tid et samarbeid med Sandefjord Næringsforening og Jotun.

Motivasjonen for å søke om å etablere en internasjonal skole i Tønsberg er å kunne tilby foreldre, barn og næringsliv i vår region en skole som finnes i mange andre sammenlignbare byer. I nærheten av oss er det skoler i Fredrikstad, Sandefjord og Sarpsborg. Skolen vil være basert på International Baccalaureate pedagogikk. Som en IB skole er Skagerak med i et nettverk av 4000 IB skoler over hele verden. Pedagogikken er vel forankret og er nasjonalt og internasjonalt akseptert.

Beslutningen om godkjennelse av oppstart i henhold til Friskoleloven ligger hos Utdanningsdirektoratet, men det skal foreligge et kommunalt samtykke i forkant. I juni var søknaden oppe til politisk behandling i Bystyret. Det ble et positivt vedtak om at Tønsberg kommune ønsker en etablering av Skagerak i Tønsberg.

Søknad er sendt til Utdanningsdirektoratet og målet er oppstart skoleåret 2021/2022. Det er noe lengre behandlingstid vedrørende friskoler grunnet at læreplaner til grunnskolen skal endres med frist 1.november, og et svar fra Utdanningsdirektoratet vil være klart våren 2020.

Så hvorfor er TNF engasjert i etableringen av Skagerak International School?
Tønsberg Næringsforening er en politisk nøytral forening, så vår oppgave er å se hva en etablering vil si for næringslivet i regionen. Vi sier ikke ja på bakgrunn av prinsipielle/politiske holdninger til privatskoler.
TNF mener at etablering av Skagerak vil være en drivkraft for næringsvekst, og vil bidra direkte og indirekte til flere arbeidsplasser i vår region.
Vi har et næringsliv og samfunn som blir stadig mer internasjonalt, og hvor bedrifter har behov for å rekruttere ansatte fra andre land. I dette krysningspunktet er det en økende etterspørsel etter internasjonale skoler. Mange foreldre ønsker å tilby sine barn en utdanning basert på internasjonal pedagogikk.

Vi mener at en internasjonal skole i Tønsberg vil være et viktig element i en fremtidsrettet næringspolitikk i vår region.
Med bakgrunn i dette har TNF gått inn med 60 000 kr i aksjekapital, dette er penger for å få prosjektet i gang. Vi har i tillegg til dette satt Skagerak i kontakt med eier av Slottsfjellskolen; Kaldnes AS. Slottsfjellskolen passer godt med sin sentrumsplassering nær bane og buss, noe som gir en større mulighet for bruk av offentlig transport for både lærere og elever. Plasseringen vil gi skolen en unik forankring i Tønsbergs historie og miljø, og et løft for næringslivet regionalt.

Hva oppnår TNF ved å engasjere seg i en etablering av en internasjonal skole i vår region?
Tønsberg Næringsforening mener at vår region ved en etablering av Skagerak vil gjøre oss konkurransedyktig på arbeidsmarkedet og håpet er at dette vil tilrettelegge for eksiterende næringsliv og at flere større aktører ser til vår region. Vår fortjeneste vil være at vår region blir attraktive og at vi gjennom denne skolen kan tiltrekke oss nytt næringsliv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.