Får jeg ikke lov å ta lappen heller, nå?

Må jeg velge mellom å stryke i gym og naturfag eller å ta lappen, spør Nora Normann.

Må jeg velge mellom å stryke i gym og naturfag eller å ta lappen, spør Nora Normann. Foto:

Av

Kjære Torbjørn Røe Isaksen, når skal du forstå at denne fraværsgrensen er mer i veien enn den er til hjelp?

DEL

LeserbrevJeg går siste året på videregående og blir snart 18 år. Endelig min tur til å kjøre opp og ta lappen, men først nå har jeg merket et par hinder på veien. Fraværsgrensen har eksistert så lenge jeg har gått på videregående, det har vært tungt og frustrerende noen ganger, men aldri har den vært så i veien som den er nå.

Det som ikke gir gyldig fravær er: Kjøretimer, glattkjøring, langkjøring, teoriprøven og verst av alt oppkjøring. Torbjørn Røe Isaksen, skal du nekte meg lappen? Eller må jeg velge? Stryk i gym og naturfag eller lappen?

Det å ta førerprøven og faktisk holde sitt helt eget førerkort mellom fingrene er kanskje den største friheten vi ungdommer får når vi endelig fyller de store 18, skal du virkelig gjøre det så vanskelig for oss? Hvor mange kjøretimer trenger man? 7, 10 kanskje 15? De fleste kjøreskoler stenger mellom 15 – 16, når slutter videregåendeelever? Som regel rundt 15, hvordan forventer du at vi skal klare å ta kjøretimer, oppkjøring og alt som følger med uten å stryke i et eller annet fag?

Kjære Torbjørn Røe Isaksen, når skal du forstå at denne fraværsgrensen er mer i veien enn den er til hjelp. Du skulle ta skulkerne, hvem er det du egentlig tar? Vanlige skoleelever som prøver så hardt vi kan, og som bare har lyst til å ta lappen uten å stryke på skolen.  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags