Gå til sidens hovedinnhold

Blinde Ola Gullstrand må få de bøkene han trenger!

Artikkelen er over 4 år gammel

Saken blinde Ola Gullstrand, som snart er klar for ungdomsskolen og fortsatt mangler bøker engasjerte meg fra første stund! At han, familien og andre engasjerte skal bruke hele sommeren på å få avklart denne situasjonen er svært beklagelig i mine øyne!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er absolutt nok av utfordringer ved å bytte skole, spesielt for en som ikke ser.

Burde få støtte

Vi leser om en gutt som på tross av sitt handikap, er fleksibel på hvor og hvem han gjør lekser med. Det er ganske unikt! Han har lært å være trygg i mange ulike situasjoner, og dette burde støttes. 

Det er ikke alle saker innenfor opplæring som gir rom for at utenforstående kan bidra, men i dette tilfellet var min første tanke «kronerulling».  En av argumentene var at det ikke var midler, og det kan det gjøres noe med. Med Vipps er dette fort gjort, og jeg tror ikke jeg er alene.

Håper kunnskapsministeren griper inn

Det nærmer seg raskt skolestart, og håpet er at kunnskapsministeren, som har blitt orientert, griper inn. Guttens far har gitt uttrykk for at engelsk og mattebøker er ønsket.  Dette burde la seg gjøre.

Ja, jeg vet at det er mange med ulike behov – har selv erfaring i arbeid med døvblinde og i barneskolen hvor mange har behov for tilrettelegging. Derfor tenker jeg at det har vært en glipp her i  å, på vegne av Ola, formidle hans behov for å gjøre overgangen så myk som mulig.

Jeg håper at denne saken løser seg til det beste for Ola og dem han har rundt seg!
 

Kommentarer til denne saken