Vi trenger en skole der alle blir sett

HØR ETTER: Vi må lytte når lærerne sier at store klasser gjør det vanskeligere å følge opp den enkelte elev, skriver Moctarr Koroma.

HØR ETTER: Vi må lytte når lærerne sier at store klasser gjør det vanskeligere å følge opp den enkelte elev, skriver Moctarr Koroma. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

KrF vil ha en skole der hver enkelt elev blir sett og får oppfølging. Da trengs det et tilstrekkelig antall lærere. KrFs gjennomslag for en lærernorm sikrer at flere elever kan få den oppfølgingen de trenger! Lærernormen var på topp på ønskelista fra elever, foreldre og lærere, og det var KrF som fikk dette på plass.

DEL

Meninger 

Alle elever fortjener å bli sett og få den oppfølgingen de trenger. Store klasser med få lærere gjør dette vanskelig, og fører til at mange faller utenfor tidlig. Skolepartiet KrF er garantisten for flere lærere i skolen.

LES OGSÅ (+): Tønsberg bystyre sa nei til etablering av ny privatskole

Skolens viktigste ressurs

KrF er ikke i tvil – læreren er skolens aller viktigste ressurs. Forskningen viser dette. Da må vi lytte når lærerne sier at store klasser gjør det vanskeligere å følge opp den enkelte elev. I dag varierer lærertettheten med over 300 prosent mellom sammenlignbare kommuner, og enda mer mellom skoler. Slike forskjeller truer hele prinsippet om en likeverdig skole for alle.

KrF har prioritert skole i hvert eneste budsjett, og nå vil vi lovfeste at det skal være maks 15 elever per lærer på småskolen, og maks 20 elever i 5.–10. klasse. Og vi står ikke alene. Både Utdanningsforbundet, Elevorganisasjonen og Foreldreutvalget for grunnskolen støtter oss i dette.

LES OGSÅ: Vi har en hel generasjon voksne mennesker som tror en spasertur på lørdag er «Aktiv hverdag»

Overfylte klasserom

Høyre og Frp mener at en lærernorm ikke vil ha effekt. De mener den største utfordringen er at dagens lærere ikke er gode nok. Men mastergrader hjelper ikke mot overfylte klasserom.

Å investere i flere lærerstillinger er ikke billig, men det er nødvendig. Derfor har KrF sikret 1,3 milliarder kroner til flere lærere i småskolen.

LES OGSÅ: – Sett opp et seriøst regnskap for den tid du bruker på forskjellige aktiviteter gjennom en uke. Kanskje vil du se skolen med nye øyne.

Viktig med flere lærere

Flere lærere er det mest treffsikre for å hjelpe de mest sårbare elevene. I dag bruker vi 10 milliarder kroner i året på spesialundervisning, ifølge anslag fra Kunnskapsdepartementet. Samtidig viser forskningen at økt lærertetthet i den ordinære undervisningen reduserer behovet på den enkelte skole. Alle elever er unike, og individuell oppfølging er en viktig forutsetning for en skole der alle barn får oppleve mestring og lærelyst.

KrF er ikke bare et familieparti – vi er også et skoleparti. Nå går vi i front for å innføre en lærernorm – i tråd med kravet fra dem som kjenner situasjonen i norsk skole best.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags