Gå til sidens hovedinnhold

En skole tilpasset hver elev

Artikkelen er over 4 år gammel

Unge Høyre har mange løsninger for at skolen skal bli bedre. Den viktigste løsningen er en skole tilpasset hver elev.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det viktigste elevene møter når de er på skolen, er en lærer som ser behovene deres, uansett hvor utfordrerne et fag er. Skolen er likevel noe mer enn det. Den skal forme mennesker. Derfor er trivsel og utfordringer på elevenes premisser viktig i skolegangen.

Unge Høyre tror på en skole tilpasset hver enkelt elev – ikke på en skole hvor alle er like. Det er fordi alle mennesker er flinke i forskjellige ting. Noen mestrer teoretiske fag, andre mestrer praktiske fag. Noen er flinke til å regne, andre er flinke til å skrive. Alle disse elevene skal ha mulighet til å bli bedre, men da kan vi ikke ha Arbeiderpartiets politikk for A4-eleven som ikke finnes.

LES OGSÅ: Skole og omsorg, ikke skattekutt

For at elever skal trives på skolen, er de nødt til å mestre utfordringene og fagene de får. Da må vi også erkjenne at elever har ulike utgangspunkt og er dyktige i forskjellige ting. Vi kan ikke ha en skole som nekter å innse at en elev som sliter i matte skal få ekstra hjelp. Vi kan heller ikke ha en skole som nekter å gi en elev nye utfordringer fordi eleven er flink i matte. For at skolen skal bli på sitt beste, må den se behovene til hver enkelt elev, så de kan få den oppfølgingen de har rett til.

LES OGSÅ: Verdens beste lærere

Toleranse og mangfold

For det andre er det viktig at skolen ser hele mennesker. Unge Høyre ønsker en skole der alle elever kan være den de er, tro på den de vil og elske den de vil. Derfor ønsker vi å jobbe for mer toleranse inn i skolen. Skolen skal legge til rette for at elever møter hverandre på tvers av sosial og religiøs tilknytning. Det skaper toleranse og mangfold.

LES OGSÅ: Er fremtiden virkelig så mye å bekymre seg over?

Skolen skal også være der når elever trenger hjelp. Derfor skal ikke døra til helsesøster være låst flertallet av dagene i uka. Unge Høyre mener Norge er på sitt beste når elevene som sliter får hjelp og oppfølging, derfor skal helsesøster være tilgjengelig hver dag – hele uka.

LES OGSÅ: Flere helsesøstre!

Dette innlegget er ikke løsningen på alle utfordringer vi har i skolen. Likevel tror jeg at skolen vår blir litt bedre hvis vi våger å gjøre disse tingene. Et Norge på sitt beste er et Norge hvor skolen ser hver enkelt elev og gir oss utfordringer og former oss.

Kommentarer til denne saken