Det er tatt ut utbytte og lønn fra Slottsfjell – er det rett å bevilge våre skattepenger til redningsaksjonen?

KRITISK: Er det ikke naturlig at «innehaverne» av Slottsfjellfestivalen først bidrar med sitt? Betyr virkelig dette arrangementet så mye for byen Tønsberg?

KRITISK: Er det ikke naturlig at «innehaverne» av Slottsfjellfestivalen først bidrar med sitt? Betyr virkelig dette arrangementet så mye for byen Tønsberg? Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg vet jeg muligens roter i et skikkelig vepsebol når jeg stiller meg kritisk til kommunens forslag, og deretter vedtak om å støtte Slottsfjellfestivalen, med to ganger 500.000 kroner, i tillegg til det de tidligere har bevilget.

Bakgrunn for min utredning er som følger: Selskapet (Baglerbrønnen Drift As) har de siste fem år (2013–2017) hatt lønnskostnader i størrelsesorden 4,8 til 5,8 millioner. I tillegg ble det i driftsåret 2016 utbetalt 1,8 millioner i aksjeutbytte.

Er det riktig at Tønsberg kommune skal bruke skattepenger til å støtte et slikt kommersielt selskap? Er det ikke naturlig at «innehaverne» først bidrar med sitt? Betyr virkelig dette arrangementet så mye for byen Tønsberg?

Ja, det kommer mange mennesker til byen, men legger de igjen så mye penger på annet en mat og drikke? Er byens klesbutikker, frisører, gullsmed etc. like begeistret og opptatt av dette? Eller hva mener byens huseiere om dette arrangementet?

Denne helgen er det «lovløse» tilstander» i byen. Da kan personer åpenlyst drikke alkohol på gaten, det være seg øl som sprit. Byen fylles opp med et utall av unge mennesker som mer eller mindre raver rundt i Tønsbergs gater med høy promille, og man kan urinere hvor som helst i byen uten at noen reagerer. Personlig er jeg imponert over at det tregjerdet vis-à-vis Frelsesarmeen fortsatt står oppreist. Der, og på mange andre vegger og trapper ellers i byen, ligger det mange liter urin.

Men skulle du uken etter og ellers i året som normalt lovlydig borger finne på å nyte en slurk alkohol, eller gå bærende på en ølboks – eller til nød måtte urinere på et dertil godt skjult sted, er lovens håndhevere der med en gang, med et klekkelig forenklet forelegg. Likhet for loven er jeg tilhenger av.

Men for all del, Slottsfjellsfestivalen og personene der har gjort er en formidabel innsats og satt byen vår på kartet. Men å bruke fellesskapets tiltrengte midler som «redningsplan» er jeg ikke sikker på er det rette.

Nå er skaden allerede skjedd, så vi får bare vente å se om dette er bra for byen vår Tønsberg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags