Så heldige vi er som har dette. Jeg er stolt av å bo her

– SLOTTSFJELL ER GULL VERDT: Mener Charlotte Svensen.

– SLOTTSFJELL ER GULL VERDT: Mener Charlotte Svensen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerJeg sitter på toppen av Slottsfjellet. Sola skinner, tonene triller, sola speiler seg i byfjorden, tårnet ser ut til å ha vokst minst en meter av stolthet, lyden av latter og livet. Tønsberglivet. Og jeg tenker: Så heldige vi er for at det er en gjeng som år etter år steller i stand til festival.

Tusenvis av dugnadstimer, usikkerhet om strategiske valg, økonomi og logistikk. Det er risikosport og drive med arrangement, men folka bak festivalen gjør det år etter år. De gjør det for musikken, for slottsfjellerne og for byen. Byen som tar i mot de unge musikkglade festivalgjengerne hvert år.

Byen der de aller fleste som bor her bærer over med at det bråker litt på kvelden, tåler at taxikøen er lang og at det er litt mer av alt denne helgen. De tåler det fordi dette er tegn på at Tønsberg er en pulserende by, fordi det er sommer og fordi vi trenger det. For verdien av Slottsfjellfestivalen er så mye mer enn bare det å stelle i stand til fest i tre dager.

Slottsfjellfestivalen er en av våre fremste og viktigste omdømmearrangement. Spesielt viktig fordi vi når frem til en ung målgruppe som ellers er vanskelig å nå, og vi gir de opplevelser. Omdømmebyggingen er viktig for oss. Vi i Pulserende Kystperle jobber målretta med å gjøre regionen attraktiv å besøke, etablere bedrift i og viktigst av alt: At unge folk bosetter seg her. 

Prognosene fra SSB viser en stadig eldre befolkning, og andelen i arbeid blir lavere. Det blir rett og slett færre til å betale for tjenester i kommunene.  https://www.tb.no/farder/tjome/notteroy/farder-kommune-har-et-alvorlig-problem-det-er-et-problem-tonsberg-ikke-har/s/5-76-835451Det er derfor helt avgjørende for oss som vil tønsbegrregionen vel at det jobbes godt for at vi får de unge til å etablere seg her hos oss. Å bruke arrangement i omdømmebygging er klokt. Tidligere var store konsern mest opptatt av logoeksponering samme hva, i dag er de aller fleste mest opptatt av å eksponere seg sammen noe som skaper en god assosiasjon. Slik tenker vi også om omdømmebygging.

Alle byer kan finne et fint bilde med tittelen "Hos oss er det fint", men arrangement tiltrekker seg folk og gir oss muligheten til å bevise det.

Slottsfjell er med på å skape kunnskap om tønsbergregionen, og stolthet for oss som bor her.

Det ble hørt gang på gang fra scenen i helgen, og selvsagt er det langt fra objektivt i denne sammenheng, men Slottsfjellfestivalen er landets beste festival! Beliggenheten er fantastisk. Nærhet til byen som skaper gode synergier for næringslivet gjennom helgen, og ikke minst omdømmemessig for fremtidige gjenbesøk.

På historisk grunn, med en utsikt som viser mye av det vi har å by på. Skog, jordbruk, skjærgård, båtliv og byliv.  Slottsfjelllfestivalen har vært i byen siden 2003. De må fornye seg, ta strategiske valg, ta risikoer for å hele tiden være på topp.

Og selv om ikke festivalen ble utsolgt på forhånd i år, og artistmiksen har vært kritisert i media, tror jeg at få er mer rusta til å nå gjøre det som må til for at festivalen når gamle høyder igjen enn den rutinerte gjengen bak festivalen.

Jeg tenkte det ville være på sin plass å takke. Kjære Christoffer, Johannes, Erlend, Thomas, Øystein, Ketil, Henriette, Mina, Astrid og dere andre bak Slottsfjellfestivalen.

Takk for en fantastisk slottsfjellhelg. Selv vil mitt beste festivalminne være fra i år. Tusen takk for at dere gjør dette for byen.

Dette er Tønsberglivet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags