Gå til sidens hovedinnhold

Nav, politiet, vaktselskap og andre bør samarbeide om å rydde og passe på Slottsfjellet

Artikkelen er over 3 år gammel

Vi ryddet Slottsfjellet 3. mai og allerede har folk lagt igjen søppel, glass og farlige sprøytespisser

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

3. mai hadde Slottsfjellets Venner og Tønsberg Søppelplukkerlag en dugnad på Slottsfjellet for å plukke søppel.Det ble pent for en kort stund. Som det fremgår av artikler i Tønsbergs Blad, så har visse personer trukket opp på Tallak og efterlater seg ikke ubetydelig mengder søppel og glass, bokser og farlige sprøytespisser. De samler også sammen benker og tenner bål, noe som er svært farlig for de gamle bygningene på tunet.

Tønsberg er sikkert ikke alene om å ha slike problem, men Tønsberg har historiske verdier som det må tas vare på. Slik Slottsfjellet til tider ser ut så egner vår gedigne turistattraksjon seg ikke lenger til lekeområde for barn, ei heller særlig innbydende for turister.

Les også

Museumsdirektør Lena fortviler: – Vi har blitt byens bakgård

Tønsberg kommune har en skjøtselsplan for Slottsfjellet og vi oppfordrer kommunen til å finne frem til måter Slottsfjellet og særlig Tallak kan beskyttes og stelles. Ikke bare grøntarealene, men søppel og hvordan problemet med uønskede personer kan løses.

Det burde være muligheter med et samarbeide med NAV, Politiet, Vaktselskap og andre om å rydde og passe på Slottsfjellet. Søppel er et problem. De menneskelige tragediene er dog et større problem.

Vi noterer oss at museet er sterkt bekymret for utviklingen.   

Kommentarer til denne saken