Mobbing er misbruk av sosiale medier

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I vårt ungdoms- og barnesamfunn i dag, så er det den minste feil man kan få vondt i magen av. Når man går inn i skolegården og får et blikk fra en person kan skaden allerede ha skjedd.

DEL

Leserbrev

I en større grad kommer mobbing. I en undersøkelse i 2016 av helsedirektoratet så sies det at 50 000 barn og unge fra barneskolen til videregående blir mobbet.

Da jeg selv fikk et ekkelt og dømmende blikk så angrer jeg på at jeg ikke gikk bort og sa: Hvorfor tror du at du har rett til å se ned på meg.

Det er nemlig det som kan være problemet, at folk som mobber eller dømmer andre, ser ned på folk for å føle seg bedre. Hvorfor har folk retten til å se ned på folk fordi de ikke er perfekte i deres egne øyne? De er annerledes, og det å være annerledes er tydeligvis ikke bra nok. Noen personer krenker folk fordi de er for kraftige eller for tynne, har en annerledes stil eller bare prater annerledes.

Alle disse tingene er jo goder, så ikke alle er like, for det hadde vært utrolig kjedelig. Da hadde man ikke hatt muligheten til å bli kjent med folk.

En annen ting som kan skape problemer er sosiale medier. Selv liker jeg å bruke sosiale medier ofte og det er en god ting å ha for å få tak i folk. Men sosiale medier kan også bli brukt feil. Norge er på topp i nettmobbing. «Hvert fjerde barn mellom 9 og 16 år har opplevd å bli utestengt på nett», er overskriften til medietilsynet sin artikkel.

Når jeg leser overskriften kjenner jeg en klump i magen, er det dette vi vil? Spørsmål etter spørsmål farer gjennom hodet, jeg skjønner egentlig ikke hva folk tenker. Irritasjonen tar over og jeg måtte bare få skrevet dette og delt meningen min. mener.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags