I Tønsberg «skriker» alle etter toppfotball i byen, men hva skal til for å lykkes?

Av

Alle vil det, men dersom man ikke gjør nok for å oppnå det, lykkes man aldri.

DEL

LeserbrevRepresentanter fra Eik, Flint og FK Tønsberg har den siste tiden sittet sammen for å vurdere om de kan bidra til dette. Det var nye «koster» med nye tanker og ikke minst ambisjoner om at dette må man få til. Håper dere og byen lykkes!

Så kan man diskutere om hvorfor ikke FK Tønsberg har fått dette til og her kan man bruke mye spalteplass, men det fremmer ikke dette gode initiativet.

Mer samarbeid

I forkant av opprykkskampen mellom Flint og Eik hadde TB en reportasje hvor de spurte sterke og meget meningsberettigete fotballfolk, bedriftseiere og mannen i gata om hva som må til for å få et topplag i byen, og den røde tråden var ordet; samarbeid.

Det er ikke nok med at noen få synes at dette er en god ide, det må implementeres og etterleves hos alle aktører. I Tønsberg er det mye følelser i byens fotballklubber, og det er bra, men det kan dessverre også være en bremsekloss i tanken om en toppklubb. Dersom man ikke løfter hodet og ser litt utover horisonten og forstår hva som må til, vil Tønsberg i lang tid være en «middelhavsfarer» hva gjelder toppfotball. Da fortsetter vi å eksportere toppspillere. Så må vi spørre oss om det er det vi vil, eller vil vi ha slike spillerne selv for å gjøre Tønsberg stolt. I mitt hode er svaret enkelt.

Sarpsborgs suksess

I disse dager kan man lese og høre om Sarpsborg 08 sin suksess. Dette er en klubb som lå med «brukket rygg» før de tok tak og gjorde noen beslutninger sammen med klubbene som omgir dem. Styreleder Cato Haug sier det så enkelt; Skulle vi bli en toppklubb, måtte det bli tuftet på et samarbeid med de nærliggende klubbene. Det måtte gå begge veier og det har det gjort. Ikke i form av kroner og ører, men i form av at klubbene rundt, fullt og helt sluttet opp om prosjektet. Spillerflyten i Sarpsborg var en nøkkel. Pay-back-time kom i form av spillere som ble så gode at de ble solgt videre. Kan dette være en god modell?

I min opprinnelige klubb, Tromsdalen, måtte vi også innse at TIL var og skulle være topplaget i byen. Både TIL og TUIL var og er enige om at det er en stor fordel at TUIL ligger på et nivå like under toppen. Det er ikke mange årene siden de var på samme divisjonsnivå. De kjempene om poengene på gressmatta og slik måtte det være, men klubbenes strategi forble uendret.

At Flint og FK Tønsberg skal spille i samme divisjon til neste år, anser jeg dermed som uproblematisk.

Så får vi håpe at FK Tønsberg (eller hva den nye konstellasjonen nå skal hete) rykker opp og at Flint holder seg, men også etter hvert følger etter opp i divisjonssystemet. 

Da først begynner det å lukte toppfotball i Tønsberg igjen.

Spillerutvikling lokalt

Skal man ha en toppklubb, er det mange faktorer som spiller inn. Prioritet 1 er selvfølgelig god utvikling av lokale spillere som evner å ta steget.Tønsberg har en topp fotballarena, som også kan utvikles videre dersom det er behov for det. Alle snakker om at Tønsberg er fotballbyen i Vestfold. Historisk sett, ja, men i dag ligger vi på et nivå vi ikke skal høre hjemme!

Til slutt kommer naturligvis et av de viktigste momentene; Økonomi. Det er mange bedrifter og institusjoner som tjener gode penger i Tønsberg. De to samarbeidspartnerne som var til stede på siste møte mellom klubbene var klar i sin tale; Så lenge man ligger på det nivå man ligger i dag, så vil støtten gjenspeile det. 

Jeg har jeg meget stor tiltro og håp om at næringslivet faktisk kan være med å dra lasset på lik linje med investorer, bedrifter, institusjoner og det offentlige som i nabobyen i sør, Sandefjord.

Avslutningsvis vil jeg be om at klubbene nå løfter blikket og ser hva som er best for at det igjen skal blir toppfotball i Tønsberg. Dere står nå foran et veiskille og det er dere som legger kortene. Lykke til.

Gjør oppmerksom på at mitt innspill er av privat karakter og er tuftet på mitt sterke ønske om at toppfotballen igjen skal blomstre i Vestfold-hovedstaden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags