Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Tønsberg. Sutrepavene kan holde seg hjemme

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er bare å gratulere alle som gjorde denne helgen til en suksess. Takk for at dere viste oss hva denne byen og dette distriktet faktisk kan få til.

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Færderseilasen og Færderfestivalen ble en braksuksess. Godt planlagt, og godt gjennomført og en heidundrende folkefest. Det ble beviset på hva Tønsberg faktisk kan få til når vi bare bestemmer oss og når vi har den riktige innstillingen.

Det var nok av dem som ville sable det ned allerede før det var begynt. Hylekoret på Nøtterøy stemte som vanlig i. Kommentarfeltene på Facebook og tb.no glødet: – Dette blir kaos. Det blir milevis med kø.

Enkelte ville også aksjonere for å bevise hvor håpløs Kanalbrua er, og antagelig hvor viktig Vestfjordforbindelsen er.

Aksjon

Det ble foreslått å kjøre frem og tilbake over Kanalbrua, for å lage mest mulig kø og mest mulig elendighet – for å få frem et poeng om en Vestfjordforbindelse som ingen egentlig trenger.

Les alt om Færder'n i vårt direktestudio

Denne helgen må være en usedvanlig flau helg for alle dem. Ingen av spådommene deres slo til. Folk tok buss, syklet eller gikk. Sytepavene ble stående igjen.

Mindre syting

Kanskje er dette et bevis på at vi bør høre litt mindre på sytepavene. Ikke bare dem som har hopet seg opp rundt Vestfjordforbindelsen på Nøtterøy, men alle andre også. Kanskje er det et bevis på at vi heller bør trekke frem og høre mer på folk som gjør og vil noe bra?

LES OGSÅ: Politiet om Færderseilasen: – Det har vært forbausende lite bråk (+)

Nye Tønsberg

Etter å ha bodd på Nøtterøy siden 1986 tør jeg våge den påstand at Tønsberg og Nøtterøy kanskje ikke har vært kjent for å være i førersetet nasjonalt når det gjelder å satse på nye ting eller tenke nytt og annerledes. Men så har det gradvis skjedd noe.

Det beste eksempelet er selvsagt Slottsfjellfestivalen. Norges vakreste og beste festival. En solid berikelse for byen, og snart mer berømt enn fjellet den har sitt navn fra. Det som har skjedd i årene etterpå, med Færderfesten som foreløpig det siste, viser at byen kan tenke nytt.

LES OGSÅ: Se høydepunktene fra Færderseilasen 2017

At byen kan få til ting – til og med om det går på bekostning av trafikken et par dager. At det er nye, kloke hoder på plass i byen nå, som både vil endre og klarer endre byen til det bedre.

Kloke hoder

Pulserende Kystperle er ett eksempel. Ja, jeg skal innrømme at jeg har humret av navnet. Men den jobben Charlotte Svensen har gjort, og det hun prøver å få til for Tønsberg, var ganske utenkelig tidligere.

LES OGSÅ: Færderseilasen: – Det var litt vått

Det er rett og slett «Heia Tønsberg». Det handler om å gjøre regionen vår mer attraktiv, men også å bygge stolthet internt. Begge deler klarte vi i helgen.

Tønsberg Sentrum ved Cecilie Bækken Sørumshagen er ett annet eksempel. Jobben til Sørumshagen er å skape et levende og aktivt handelssentrum. Som arrangør av Færderfestivalen må jeg si hun lykkes. Sjelden har det vært så mye folk i byen, og sjelden har vel så mange hatt lyst til å reise tilbake.

Mulighet

Det nye veisystemet som er under planlegging, er også en mulighet for å tenke nytt. Det samme er nye byplaner og gatebruksplaner og hva de heter alle sammen. De har alle det til felles at de ønsker gjøre Tønsberg til en enda bedre by for gående, syklende og for dem som kjører buss. Akkurat som under Færderfesten i helgen.

Folk kom seg til byen. Uten bil. Folk smilte. Og ingen sutrepaver var å se.

Kommentarer til denne saken