Planene for idrettsparken på Teie er inngripende og tar for mye skog

VIL BREMSE: Ideen som er lagt fram, legger opp til nedhogging av skog, skriver Marianne Marthinsen-Sall.

VIL BREMSE: Ideen som er lagt fram, legger opp til nedhogging av skog, skriver Marianne Marthinsen-Sall. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Flytter man først på skogens grenser, er det liten sannsynlighet for at områdene vil bli regulert tilbake til skog igjen.

DEL

MeningerJeg leste i Tønsbergs Blad den 16. mars, at Teie idrettsforening ønsker nytt klubbhus og oppgradering av Teie idrettspark. Skissene som er lagt fram av nytt klubbhus, sandhåndballbaner m.m., vil medføre betydelig endring av området og ikke minst inngrep i Teieskogen.

Jeg savner en refleksjon rundt dette perspektivet. Ideen som er lagt fram, legger opp til nedhogging av skog. Det snakkes om å satse på idretten og «bygge for de neste 50 årene.» Men hva med vern av skogen? Hvordan vil Teieskogen se ut om 50 år? Jeg mener at man må tenke langsiktig, flytter man først på skogens grenser, er det liten sannsynlighet for at områdene vil bli regulert tilbake til skog igjen.

Planen som er lagt fram vil føre biltrafikken enda lenger inn i skogen, i tillegg er det fremmet et ønske om parkeringsplass for dem som kommer fra Vestskogen, hvilket areal skal man bruke til det? Jeg forstår at idretten er viktig for mange, og at det kan være behov for noe fornyelse. Men, dette forslaget, er altfor inngripende og må justeres.

En fremtidsrettet utvikling av idretten på Teie, bør ha sitt utgangspunkt i minst mulig forflytning av skoggrensen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags