Det er ikke bra å slå opp på epost, og særlig ikke dagen etter en vellykket fest

«Havnekapasitet har Tønsberg så det holder, men det kan bli trangt på selve brygga.»

«Havnekapasitet har Tønsberg så det holder, men det kan bli trangt på selve brygga.»

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Men TB ønsker uansett Færder-festen velkommen til Tønsberg.

DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.At KNS (Kongelig Norsk Seilforening) valgte å flytte målgang og færderfest, var ingen overraskelse. Saken har flere ganger vært diskutert, og mange trodde nok det ville bli Oslo som trakk det lengste strået. For Tønsberg er det godt nytt at det ikke ble slik.

Selv om regattaen de siste årene ikke har hatt like mange deltakere som for nærmere ti år siden, er det fortsatt et arrangement å regne med. KNS har åpenbart håp om at færderfest i Tønsberg skal gjøre arrangementet mer attraktivt både for deltakerne og alle andre som tradisjonell strømmer til for å få med seg både folkelivet og kulturtilbudet. I Horten har det alltid vært upåklagelig stemning både i øltelt og roklubblokaler. I Tønsberg vil trolig seilerfesten i stor grad skje på byens restauranter.

LES OGSÅ:  KNS flytter Færder-mål fra Horten til Tønsberg

Startskuddet for den første Færderseilasen smalt 14. juni 1947 med både start og målgang i Oslo, og ikke mer enn seks deltakende båter. Virkelig fart i saken ble det ikke før på 1970-tallet, da salget av turseilbåter begynte å ta av. Siden 1986 har både målgang og færderfest vært lagt til Horten, og hvert år har Indre havn vært stappfull av seilbåter i alle størrelser og prisklasser.

LES OGSÅ: Ingen vil si noe om Færderseilasen kommer til Tønsberg

Nå er det slutt, og vi har forståelse for at man der i byen er skuffet over at et 30 år langt samarbeid brått og nokså kaldt er avsluttet. Det er ikke god kutyme å slå opp per epost, som KNS gjorde, og særlig ikke dagen etter en vellykket fest. Vi har imidlertid tro på at Horten kommer over tapet, og ønsker lykke til med planene om storstilt byfest i stedet.

For Tønsberg og ikke minst Tønsbergs bryggenære næringsliv, er flyttingen gode nyheter. Fra før har byen hver sommer flere store arrangementer som båtrace, ByTri (triatlon) middelalderfestival og Slottsfjell-festival. Alle trekker godt med folk. Færderseilasen blir enda en mulighet til å trekke publikum til byen og bryggelivet.

Havnekapasitet har Tønsberg så det holder, men det kan bli vel folksomt på selve brygga. Det er også en utfordring med to bruer og båter det er nokså umulig å beregne ankomsttiden for. De kommer med vinden. Det er ikke sikkert at folk på Nøtterøy vil bli overbegeistret over en bruåpningsfrekvens de ikke har sett maken til.

Vi tror uansett en seilerfest her i byen kan bli en flott og livlig åpning på sommeren. Det er all grunn til å ønske deltakerne i Færderseilasen velkommen til havn i Tønsberg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.