Skam deg, Kamilla med K!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Kamilla Danielsens serverer 26.1 et hatefullt angrep på Kjell Ingolf Ropstad.

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Undertegnede har intet  ønske om å forsvare Krfs  abortsyn, men mannen.  Angrepet er direkte simpelt –  språklig  på et slik lavmål at man skammer seg over å være kvinne.  Hadde det ikke vært for  lesere som i ettertid ikke får tak i lørdagsavisen, hadde jeg unnlatt å sitere, men her står faktisk på trykk:

«... du tisser i buksa og skylder på meg, eventuelt så formerer du deg i en kvinnes vagina og forlater henne uten rettigheter til å bestemme hva som skal skje videre ...» Hva vet nå Danielsen om denne mannens oppførsel overfor kvinner? For alt hun vet kan han være en ansvarsbevisst mann, som fordi han har dette restriktive synet på abort, sørger for sikker prevensjon?  

Lenger ut i artikkelen: «... hva om du skulle komme til å si: «Kan du ta en pikk så kan du vel ta to?»

Det finnes avgjort mer passende publikasjoner for den slags enn Tønsbergs Blad; og selv om det også blant Krfs velgere  til alle tider har befunnet seg både menn og kvinner der det har vært langt mellom liv og lære på sexfronten, er det uakseptabelt  – ugrunnet – å dra Ropstad ned i søla med slike spekulasjoner.

Her harseleres videre over at en mann (politiker) tillater seg å ville bestemme over kvinnekroppen. Siden menn blir fedre, bør de få være meningsberettiget uten å bli offentlig sjikanert.  Danielsen avslutter med å be Ropstad ta på seg  spanderbuksene og  være et ålreit menneske. Dette raseriutbruddet etterlater et stort spørsmål om hvem av de to som trenger en slik oppfordring.

Gjennom et langt yrkesliv i skolen, har jeg møtt en god del ungdommer med liten språklig ballast. Oppgaven har da vært å  få dem til å forstå at banning, sverting, og  griseprat  som oftest et tegn på manglende  ordforråd for å uttrykke  følelser og meninger. Forutsatt at  målet ikke  var å være ekle, eller  utøve hersketeknikk, har det som oftest  gitt resultater å  hjelpe  til  med å finne  dekkende ord  og uttrykk for det de hadde på hjertet.

Siden Kamilla Danielsen er forfatter av yrke, burde ordforrådet være i orden. Her har vi nok med et annet problem  å gjøre: Det som i sin tid var en berettiget  kamp for likestilling, er i ferd med å endres til  maktkamp  – der alle midler tas i bruk. Også  å trampe på menn.  Skribenten lover tidenes 8-marstog. Det er bare å grue seg til plakattekstene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags