Noen mener folk som er utsatt for undertrykkelse og overgrep får ta seg sammen

POLITISK KORREKT: Spaltist Lise Marie Sommerstad

POLITISK KORREKT: Spaltist Lise Marie Sommerstad Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Har du hørt om PK-folket? Eller om PK-mafiaen? 

DEL

SpaltistBegreper som disse, har en tendens til å dukke opp i debatter i hakket mindre høytidelige forumer enn stortinget. De fleste av oss bruker ikke PK som et skjellsord, for for de fleste av oss, er det ikke udelt negativt å være Politisk Korrekt. 

For de fleste av oss, er det å være politisk korrekt rett og slett bare å utvise sedvanlig folkeskikk. Å utvise politisk korrekthet, handler om å ikke omtale medmennesker på en krenkende måte. Det handler om at man ikke beskriver grupper fordomsfullt og negativt, basert på enkelte ytre faktorer. Det handler i stor grad om at man ikke biter hodet av folk, basert på svært mangelfulle opplysninger, som man i stor grad ikke har noe med. Til tross for at undertegnede til tider både glefser og biter, blir jeg støtt betegnet som en del av PK-mafiaen. Takk for det, det anser jeg som et kompliment. 

Mennesker som bruker PK-folket som skjellsord, er de samme som mener folk må tåle å bli omtalt som "sotrør". Eller mennesker som mener at "ærlig talt, det er da ikke noen direkte skade at noen forteller deg at de heller vil fantasere om puppene dine, så de slipper å høre etter hva du sier". Littegrann får man tåle, liksom. 

Det er de menneskene som mener grupper som er utsatt for kontinuerlig undertrykkelse og overgrep, får ta seg sammen, og ikke vær så fintfølende. Er det ikke ironisk at de samme menneskene føler seg dypt krenket, hver gang noen påpeker at det er unødvendig å omtale mennesker på en så ufin måte? De har ytringsfrihet, må vite. 

Det er de menneskene som ikke forstår, at selv om man har ytringsfrihet, så er det ikke greit å opptre krenkende ovenfor andre mennesker, bare fordi du føler deg berettiget til det. 

Så for all del, skrik deg hes om den fæle PK-mafiaen. Å være politisk korrekt handler ikke om å skulle være bedre enn noen, det handler om å anse mennesker som sine likemenn, som man ikke har rett til å undertrykke, fordi men føler man har rett til å være rasshøl. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags