Behovet for å være «morsom» er tydeligvis viktigere enn å skrive korrekt i TB

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHar det blitt et krav at man har strøket i norsk, for å få skrive i TB? Et grelt eksempel er forsiden på dagens papirutgave. Under bildet står det ".. grunnen .. var fordi .."! Alle som har fullført barneskolen, vet at det heter ".. grunnen .. var at ..".

Jeg leser stadig slike overtramp. Det samme gjelder å/og, enda/ennå, da/når og lignende «konflikter». For ikke å glemme komma, det er bare unntaksvis at jeg ser et komma riktig plassert etter en innskutt bisetning. 

Et annet irritasjonsmoment  er den økende bruken av floskler, her er tydeligvis nesten alt tillatt. Som det stakkars bergingsfirmaet som fikk inn mange telefoner, det må ha blitt trangt etter hvert. Og er det noen som ringer brannvesenet når noe har satt fyr på internett? Forresten, det har nok den stadig oftere omtalte «alle» for lengst gjort.

Det er skremmende hvor dårlig det står til med språk- og skrivekunnskapene hos folk som i mye større grad bør være seg sitt ansvar bevisst. Behovet for å være «morsom» er tydeligvis viktigere enn å skrive korrekt.

For å sette det på spissen: «Når jeg var liten så skyldtes grunnen fordi jeg ikke visste bedre, å da jeg blir stor så skal jeg bli journalist å få ennå ennå mer betalt for og skrive feil.»

NB! Jeg hadde tenkt å spisse setningen enda litt mer, men hodet mitt sa nei. 

Med forbehold om skrivefeil, bevisste eller ikke...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags