Stillhet er en kilde til rekreasjon og hvile. Et fly i lufta stjeler stillheten fra alle på bakken

FLYSTØY: Her kommer et av flyene fra Jarlsberg inn over Nøtterøy.

FLYSTØY: Her kommer et av flyene fra Jarlsberg inn over Nøtterøy. Foto:

Av

Rekreasjon på bekostning av felles verdier: Enda et åpent brev til Anne Rygh Pedersen

DEL

LeserbrevDet livner endelig til debatt om støy knyttet til flyaktiviteten fra Jarlsberg flyplass. Eller Jarlsberg Luftsportsenter, som de selv kaller det. Noen personer transporteres opp for å hoppe med. Andre flyr rundt bare for kos. Helt sikkert en flott opplevelse begge deler.

Stillhet er en kilde til rekreasjon og hvile. En viktig verdi, og i vår tid en mangelvare. Ett fly i lufta stjeler stillheten fra alle på bakken - i en radius av, hva vet vel jeg, 3 km?

Det er debatt og reguleringer knyttet til annen motorisert rekreasjonsferdsel i naturen. Både snø- og vannscootere er kraftig regulert. Der har samfunnet innsett at den enkeltes ønske om å kose seg med å kjøre støyende rundt i vår felles skatt - naturen, må reguleres og begrenses. Eller, som i tilfellet Færder nasjonalpark, helt forbys. Både av hensyn til mennesker og dyr.

Lufta er fri for alle. Problemet er at det krever støyende motorkraft for å bekjempe tyngdekraften og å få disse individene opp i sitt paradis. Og fra der oppe får denne støyen et nedslagsfelt på andres rekreasjon som knuser alle scootere - både i fjellet og til vanns. Allikevel har dette smale miljøet lyktes å få drive sin hobby i alle år, velsignet av lokale myndigheter.

Med det politiske skiftet er det kanskje håp om å få stoppet denne usolidariske aktiviteten som det tidligere regimet har holdt hånden sin over.

Anne Rygh Pedersen, tar du utfordringen? Hvor står dere i denne saken?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags