Stolt over å tilhøre lærerprofesjonen

Helene Pedersen

Helene Pedersen Foto:

Av

Kjære alle sammen: Vi har opplevd en underlig tid sammen nå. Og hvor lenge den vil pågå er det vanskelig å si noe om.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Pandemien forandret alles hverdag omtrent over natten. Det var ingen som fikk tid til grundig forhåndsplanlegging. I løpet av en helg måtte ledere og lærere i barnehager og skoler reorganisere Utdannings-Norge. Sammen har barnehagestyrere, skoleledere og lærere i barnehage, skole og faglig administrative støttesystem klart dette uten noen detaljert felles plan. Dere har vist handlekraft, oppdragsforståelse og organiseringsevne som har gjort inntrykk over hele landet. Jeg er mektig stolt over å tilhøre vår profesjon!

LES OGSÅ: LO og NHO sammen for å redde arbeidslivet

Statsministeren sier at dette er den mest kritiske situasjonen vi har hatt siden annen verdenskrig. Hun sier at det vil bli bedre, men at det først blir verre. Uansett skal vi på et eller annet tidspunkt gå fysisk tilbake til arbeidsplassene fra våre hjemmekontor. I en artikkel som ble publisert på Utdanningsforbudets hjemmeside torsdag 02.04.2020 sier vår leder Steffen Handal at "vi forutsetter at smittevernfaglige hensyn legges til grunn, og at sikkerheten til elever, ansatte og foreldre blir godt ivaretatt" om skolegjenåpning.

LES OGSÅ: Kjersti, Silje og Lina overrasket elevene sine: – Påskeharen er i karantene, så påskekyllingene måtte komme

De samme hensyn må også gjelde for barn, ansatte og foreldre i barnehage. Det er ikke vår profesjon som er eksperter på smittevern. Det vi derimot kan si noe om er ifølge Steffen "hvilke tiltak som er best egnet for gjennomføring og gi råd om hvordan vi kan innrette smittevernarbeidet i praksis".

LES OGSÅ: Vi glemmer studentene våre

Han understreker at Utdanningsforbundet har tett kontakt med myndighetene og gir innspill til ekspertgruppa underveis i arbeidet. Det er betryggende å vite at Utdanningsforbundet er inkludert, og jeg vet at mange medlemmer trenger å vite om dette.

Nå venter påskeferien på oss. Jeg oppfordrer dere til å legge arbeidet til side nå, og til å rette fokus på deg selv, din familie og de nære. Vi trenger alle å hente oss inn igjen. Krisen er ikke over, men vi er på vei. Jeg ønsker dere alle en riktig deilig påske!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken