Støttekontakt og avlastningshjem

Av

Enten du betaler støttekontakt selv eller har det gjennom kommunen er det en spesiell grunn til dette. Det er spesielt disse gruppene som blir hardest rammet nå.

DEL

LeserbrevMennesker med nedsatt funksjon trenger dette, ellers får de ikke kommet seg ut på tur og få litt luft. De får heller ingen sosial kontakt. Bare det å ha nettmøter med noen er spesielt viktig. Men mange trenger hjelp til å organisere dette.

Hvis du sitter og hører på hvor farlig koronaviruset er, blir du redd! Hvis du er i faresonen, blir du livredd. Det å få litt luft har blitt anbefalt av konge, statsminister og helseminister. Så hvorfor gjelder dette ikke oss som trenger hjelp på grunn av handikap?

Familier med flere barn hvor en er hyperaktiv er spesielt utsatte nå hvor ingen ting er normalt. Mange diagnoser gjør barn hyperaktive. Eller redde og stille. Med ADHD er det ca. 80 prosent skilsmisser. Foreldre er utslitt til vanlig, men nå er det kanskje verst for søsken.

Friskt barn med en bror eller søster med store diagnoser som Aspergers syndrom er utslitt til vanlig. Mange synes det er lite mamma- og pappatid. Det er ikke snakk om noe stort, bare å få tid til å kose litt og ta en tur og bowle uten å bli avbrutt og klatret på hele døgnet. De aller fleste søsken hjelper til, men de blir voksne, og det er feil!

Familier med rusmisbruk er en økende trend. Rusmisbrukere er som alle oss andre livredde nå! Det er barna deres også! Hvis alle støtteordninger rundt familiene blir borte, blir det det det samme som å gi blaffen i dem og i tillegg ta fra dem tilliten til kommunen.

Jeg har en stor bønn til alle lærere: Si ifra om elever dere er usikre på får tilsyn og mat i påsken. Jeg håper også at jeg/vi kan være medmennesker og se litt godt etter. Hvis vi er redde for korona, smitter det ikke å ringe politiet. De vet best! God påske!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags