Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor WiFi på torvet?

Artikkelen er over 2 år gammel

Skal eksperimentet med barn og unges helse få fortsette?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Følgende stod å lese i Tønsbergs blad 11.april, skrevet av Jon Cato Landsverk; "Nå kan du snart få trådløst nett på Torvet". Videre står det at det har vært flere interpellasjoner i bystyret hvor det er etterlyst trådløst nett i Tønsberg sentrum. Rådmannen ønsker å anbefale dette under forutsetning av at EUs fond for etablering av trådløse nettverkt i europeiske byer også vil innvilge søknaden fra kommunen, og bidra med kr. 160 000.

Men hva med alle driftskostnadene, og eventuelle reparasjoner? Ønsker vi å ha de utgiftene på noe som strengt tatt ingen trenger? Hvorfor er det egentlig så viktig å måtte tilby trådløst nettverk ute på Tønsberg torv, når de fleste i dag har muligheten til å koble seg på nettet allerede, med egen mobil? Folk gidder ikke lenger å skru på WiFi. De har data på hele tiden med 4G - og snart 5G (som for øvrig er varslet å være enda mer skadelig.)

Dette bør dere byråkrater og politikere, som nå skal være med å utvikle "Nye Tønsberg kommune", og som skal vurdere trådløst nettverk på torvet i Tønsberg, se nærmere på. Særlig før dere tar avgjørelser som får alvorlige konsekvenser for andre mennesker; spesielt for barn og unge. Vi ser at et av satsningsområdene er: "Gode oppvekstsvilkår, forebyggende arbeid, smart oppvekst og folkehelse."

Dette skulle uten tvil også bety at kommunene vil vite om, og fremskaffe den replikerte forskningen, som viser at den mer-strålingen vi nå utsettes for med den økende digitaliseringen, og dermed bruk av enda mer trådløs teknologi, kan gi helseskader, og bør konsekvensutredes nærmere. Over 200 forskere fra flere land har varslet FN og WHO om skadevirkninger. Skulle ikke det også bety at det nå er på tide å følge føre-var-prinsippet, som angir hvordan man skal håndtere manglende kunnskap og vitenskapelig usikkerhet? Derfor bør ikke Tønsberg torv bli trådløst! Det er på høy tid å ta på alvor et ønske om å beskytte barn og unge for skadelig stråling. Vi skal legge til rette for en bærekraftig utvikling.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.