Strandsonen: Feil blir ikke mer riktig av å bli gjentatt

STRANDSONEDEBATT: «Når vi blir tillagt meninger som vi ikke har og den nedsettende formen også inneholder klare feiltolkninger så skapes et uriktig bilde av det politiske landskapet og det er skadelig for politikkens omdømme», skriver Tom Mello fra Høyre i Færder.​

STRANDSONEDEBATT: «Når vi blir tillagt meninger som vi ikke har og den nedsettende formen også inneholder klare feiltolkninger så skapes et uriktig bilde av det politiske landskapet og det er skadelig for politikkens omdømme», skriver Tom Mello fra Høyre i Færder.​ Foto:

Av

Vi vet at pressen alltid ønsker å skape oppmerksomhet gjennom spisse overskrifter.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Politiske meningsforskjeller er sunt. Ideologien som skiller partiene går først og fremst på i hvilken grad det offentlige skal styre livene våre. Jeg tror alle politikere faktisk har et ønske om å bidra positivt til samfunnet. Vi har selvsagt ulike oppfatninger om hva som er viktigst og hvordan vi skal nå samfunnsmålene, men selve målene er vi ganske enige om. Det finnes vel ingen folkevalgte som ikke ønsker en trygg og god oppvekst, en god skole, trygge jobber, frihet, sikkerhet og visshet om at vi blir tatt godt vare på når vi trenger hjelp.

Det er naturlig at vi politikere er kritiske til andre partiers standpunkter. Det er derimot ikke greit å bli kritisert for og tillagt meninger som vi faktisk ikke har.

I debatten om strandsone så må jeg innrømme at pulsen økte noen hakk da TB 27. april tapetserte førstesiden med en overskrift om utbygging i strandsonen som definitivt ikke harmoniserte med hva Høyre står for og heller ikke med innholdet i artikkelen. Men vi vet at pressen alltid ønsker å skape oppmerksomhet gjennom spisse overskrifter. Det må vi regne med og selv om det kan føles som et slag i magen så tror jeg nok at alle partier får sin dose av skarpe vinklinger i fete avisoverskrifter.

LES OGSÅ: Strandsonen for alle: Tilgangen til hav og strand blir stadig mer begrenset for vanlige folk.

I TB-kronikk 16. mai følger Stein Vidar Samuelsen (SV) opp med påstand om at tilgangen til hav og strand blir stadig mer begrenset og at Høyre vil tillate mer bygging. Dette blir ikke mer riktig av å bli gjentatt mange ganger. Når vi blir tillagt meninger som vi ikke har og den nedsettende formen også inneholder klare feiltolkninger så skapes et uriktig bilde av det politiske landskapet og det er skadelig for politikkens omdømme.

Og når det gjelder hva Høyre faktisk står for så kunne man blant annet lese i ovennevnte TB-artikkel at «Med Høyre ved roret vil myndighetene gi mer makt til kommunene og samtidig fortsette å bidra til oppkjøp og tilgjengeliggjøring av strandeiendommer» og «Vi (Høyre) vil aldri foreslå å bygge nye hytter i strandsonen».

Dette passer kanskje ikke helt inn i hvordan enkelte på ytterste venstreside i politikken ønsker å forstå Høyre, men slik er det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken