FrP for de rike og velstående, også i strandsonen!

Bolærne har tilgang for alle, men Kalvetangen har privat strender. Hva ønsker du?

Bolærne har tilgang for alle, men Kalvetangen har privat strender. Hva ønsker du? Foto:

Av
DEL

Leserbrev«Flere hytter i strandsonen må til. FrP ønsker hyttebygging i strandsonen velkommen.»
Dette skriver parlamentarisk leder for FrPs stortingsgruppe, Hans Andreas Limi, i et innlegg i Tønsbergs Blad 1. august.

Det er så man ikke tror det man leser. I sommer er det godt dokumentert at strandsonen i Norge bygges ned år for år og allmennhetens tilgang begrenses. Dette skjer på tross av et lovverk som skal hindre nettopp det. Videre klager Limi på at statlig oppkjøp av strandeiendommer er misbruk av statens legitimitet!

Limi ser ikke for seg at folk kan altså kose seg uten å ha sitt eget sted hvor de stenger «folk flest» ute og kan sitte på sin private brygge og dingle med beina. Det finnes andre land i verden som har forvaltet sin strandsone på en måte at den kommer allmenheten til gode. I Hellas og på de greske øyene har hyttebyggingen nærmest eksplodert de siste tiår, til tross for at strandsonen er i offentlig eie. Folk ønsker å bo ved sjøen, selv om de ikke får bygge i strandsonen, rulle ut ferdigplen og bygge sin private brygge. Strandsonen er for alle.

Det er ikke en hvem som helst som skriver dette. Limi er parlamentarisk leder for FrP på Stortinget. Vi må da regne med at det er FrPs standpunkt som kommer på trykk, og at det inngår i en nasjonal strategi i valgkampen. Vi må regne med at FrP i Færder med ordførerkandidat Anders Mathisen går til valg på å innskrenke vanlige folks tilgang til strandsonen. Med FrP i posisjon blir det heller ingen offentlige oppkjøp som Dunholmen og Bolærne! Flotte områder i skjærgården hvor alle har mulighet til å nyte gode sommerdager, få overskudd i en travel hverdag og kose seg i solen. Her kan barna leke i vannet, lære å svømme og fiske krabber så mye de vil. Denne gleden for barn og voksne vil FrP innskrenke. Forstå det dem som kan!

Folk bør merke seg dette før de putter stemmeseddelen i urna 9. september. I Færder kommune kan de være helt sikre på at en stemme til Felleslista SV/Rødt er en stemme for å tilrettelegge områder for fellesskapet og utvide mulighetene for å komme til i strandsonen. Vi støtter offentlig oppkjøp. Reglene for utbygging og dispensasjoner i hundremetersbeltet må strammes inn, ikke mykes opp som FrP ønsker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags