Mer strandlinje til folket

Randi Hagen Fjellberg, 1 kandidat MDG Færder

Randi Hagen Fjellberg, 1 kandidat MDG Færder Foto:

Av
DEL

LeserbrevIntervjuet med ordførerkandidatene Tom Mello og Jon Sanness Andersen i TB sist lørdag, lover godt. Begge innrømmer at mye galt er gjort, men vil se framover og lover mer strandlinje til folket. Høyre og Arbeiderpartiet vil med all sannsynlighet sammen utgjøre et solid flertall i det kommende valget og kommunestyret, og dermed få anledning til å gå fra ord til handling. Det er vi mange som ser fram til.


Det finnes dog skjær, om ikke i sjøen så iallefall i strandlinjen. Ikke minst økonomisk. Utgangspunktet til de to ordførerkandidatene er oppkjøp av strandeiendommer. Det er, naturlig nok meget kostbart.

Langt rimeligere enn å kjøpe opp private strandeiendommer er det å flytte byggegrensen lenger fra sjøen noe som vil være et tydelig signal om at strandlinjen ikke skal bygges ned. La oss håpe at det nye politiske flertallet i kommunen har vilje og mot til å endre denne byggegrensen når arealplanen for Færder skal revideres i kommende kommunevalgperiode.

Både H og Ap støtter den uforståelige planen om et prangende eiendomsprosjekt ved Brua/Hjemseng på Nøtterøy. Der vil de at det skal bygges mer enn 300 leiligheter. I strandkanten. Eller kan vi andre håpe på at denne nye samforståelsen vil medføre at de to partiene nå vil støtte oss i å skrinlegge dette uvettige byggeprosjektet?

Og la oss også håpe at det nye flertallet vil sørge for at det tas et krafttak for å sluttføre merking av stier og at hindringer som er lagt til for allmennhetens adkomst til strandsonen fjernes.
Og videre: La også håpe at det flertallet finner midler til nødvendig vedlikehold av kommunens frialealer slik at disse blir gode badeplasser for allmennheten. Også dette er langt rimeligere enn kjøp av strandeiendommer.

Men for all del, kjøp av strandeiendommer er også tiltak som bør vurderes. Et aktuelt objekt for oppkjøp kan være Grepan pensjonat på Tjøme. Det sentrale spørsmålet som ikke stilles de to ordfører kandidatene er imidlertid: Hvor skal de hente pengene fra?

Vi ser frem til et godt samarbeid med Høyre og Arbeiderpartiet i arbeidet med å sikre Færders innbyggere større tilgang til strandlinjen. Og vi legger til grunn at de to partiene vil støtte Miljøpartiet De Grønne når vi fremover fortsetter arbeidet med å få vedtatt tiltak som sikrer og utvider denne tilgangen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags