Nå skal det bygges i strandsonen igjen

Av
DEL

LeserbrevHovedutvalg for kommunalteknikk i Færder hadde onsdag til behandling en sak om en ny brygge på Tjøme. Det er byggeforbud i strandsonen, så byggingen var avhengig av dispensasjon. Rådmannen anbefalte avslag. Fylkesmannen ble spurt om faglige råd og anbefalte også avslag, og de varslet at de vil vurdere å omgjøre et eventuelt positivt vedtak. Men Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig folkeparti syntes det var greit og ga dispensasjon.

Eiendommen har en tønsbergbrygge som de ønsker å bytte ut med en ny brygge langs land et annet sted på eiendommen (som i dag ikke er bebygd). Området er grunt, så for å kunne bruke brygga, må det mudres og fjernes ca 450 m3 masse i sjøen. Det må spuntes, og det må fylles opp med masse på land inn mot brygga. Til sammen blir dette et betydelig tiltak i et område med byggeforbud. De som vil bygge påstår at inngrepet ikke er noe større enn tønsbergbrygga som er der i dag, men det er vanskelig å skjønne logikken i det.

Arbeiderpartiet håper at fylkesmannen vil omgjøre vedtaket. Vi kan ikke fortsette å bygge ned kystlinja i Færder bit for bit.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags