Ikke greit å straffe dem som ikke vil ha ny strømmåler

NEI TAKK: Cirka 900 strømkunder i Vestfold og Grenland har fått fritak fra ny AMS-måler, opplyser Skagerak Energi.

NEI TAKK: Cirka 900 strømkunder i Vestfold og Grenland har fått fritak fra ny AMS-måler, opplyser Skagerak Energi. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kan Skagerak Energi opplyse hva det egentlig er som skal forsvare dette beløpet?

DEL

MeningerViser til saken om dem som sier nei til automatisk strømmåler, og som kan få ekstra gebyr.

Til Skagerak Energi ved Kjell Løyland: Viser til din bekreftelse på at vi som ikke vil ha de nye strømmålerne i huset, vil få et straffegebyr på hele to tusen kroner pr. år. Videre hevdes det at straffegebyret er pga. en «ekstrakostnad» i systemet til Skagerak Energi. Og at det er Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) som har bestemt dette.

Veldig underlig at NVE opplyser til andre at det er nettselskapene som selv bestemmer at man skal få dette straffegebyret. Det opplyses også om at det er NI HUNDRE, i Vestfold og Grenland, som har fått fritak av helsemessige årsaker. Tar vi da 900 og ganger det med 2000, så får vi HELE 1,8 MILLIONER KRONER. Kan Skagerak Energi opplyse hva det er som koster, hva slags system dere henviser til, hva det EGENTLIG er som skal forsvare dette beløpet? Ber om at dette spesifiseres ned til minste krone.

LES OGSÅ: Sa du nei til ny strømmåler? Nå kommer regninga (+)

Norge er et underlig land å bo i, innimellom. Man blir fra alle hold, fra leger, fysioterapeuter, kostholds og ernæringseksperter, og til helsevesenet generelt, oppfordret til å ta vare på egen helse, og passe på seg selv. Så da, når vi gjør dette, ved å si nei takk til målerne fordi man er engstelig for hva strålingen gjør med kroppen, i tillegg til at noen faktisk beviselig reagerer på stråling, så blir man altså straffet med ekstragebyr.

Dette er så vondt å ta innover seg at det er ei gru, det er nesten så det er uvirkelig, at dette er tilfelle!

Og som ikke det er nok, så nekter NVE å gi oss en adekvat garanti på at de samme strålene ikke utgjør noen helserisiko. Den garantien skulle da dekke eventuelle søksmål, for tapt helse, med et erstatningsbeløp. Tidligere var det ikke skadelig å røyke. Asbest var heller ikke farlig. I dag vet man at det er farlig.

LES OGSÅ: Raser mot de nye strømmålerne: – Bare vent, så skal du se hva som kommer til å skje (+)

En vakker dag, i fremtiden, vil det nok også gå opp for myndighetene at stråling fra disse målerne, ikke var så ufarlig som Statens strålevern hevder. AMS-målerne gjør at man eksponeres for stråling hvert sekund, døgnet rundt. Man har heller ingen mulighet til å slå den av, slik man kan med mobil og WiFi. Jeg krever at «merkostnaden» som i realiteten er et straffegebyr, ikke blir en realitet. Så skal jeg glemme at det bare ble med tanken fra NVE og Skagerak Energi ...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags