Skagerak Nett øker nettleie med 32,6 prosent i 2018

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg fikk melding fra Skagerak Energi 21. desember om at nettleien øker med 800 kroner fra årsskiftet. Det innebærer en økning fra 2.455 pr. år til 3.255 noe som gir en økning på hele 32,6 prosent.

DEL

LeserbrevJeg fikk melding fra Skagerak Energi 21. desember om at nettleien øker med 800 kroner fra årsskiftet. Det innebærer en økning fra 2.455 kroner  pr. år til 3.255, noe som gir en økning på hele 32,6 prosent.

Skagerak Nett mener at dette er en  økning på 7,5 prosent ved 20.000 kWh pr. år. Det er ikke strømprisen som øker, noe Skagerak Nett syntes å gi inntrykk av, men kun nettleien. Merkelig at dette ikke får støtte oppmerksomhet blant våre politikere, men de mener vel at det er greit for de har kanskje ordninger som gjør dem upåvirkelige.

Det verste med dette er at hovedgrunnen til økningen ikke er at det satses på større forbedringer i det norske nettet, men kostnadene ved strømkabler til kontinentet. Norske strømkunder blir de som må betale for at Europa skal få bruke vår strøm. Er det riktig at  vi skal belastes med disse kostnadene? Jeg tror det er på tide å starte en krig mot de linjekostnader og statens griske avgift på hele 20,73 øre pr. kWh I tillegg kommer moms bade på nettleia og strømprisen.

Strømmen er det norske folks eiendom og det norske folk blir grovt utnyttet av Staten og netteierne. Kanskje vi alle skulle nekte å få Nye strømmålere installert, det vil helt sikkert medføre enda høyere kostnader for oss brukere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags