De rike har nok, hva med studentene?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Etter å ha lest om hvor mye skatt som har blitt trukket og ilagt og hvor mye som har blitt og blir spart, hvem som får mer inntekt og flere fordeler, så tenker jeg på studentene.

DEL

LeserbrevDe har press på skolen med lekser og prøver. Det er også en del press på fritiden om å holde seg sunn og i form. Vi studenter får beskjed om at det er viktig å spise sunt og trene en gang om dagen. Hva skal skje med dem? Skal studentene virkelig jobbe på overtid, jobbe seg syke bare for å kunne ha mat på bordet?

Foreldrene kan ikke hjelpe

Jeg bor ikke hjemme, jeg bor alene, men lånekassen regner med inntekten til foreldrene mine, som ikke har mulighet til å kunne hjelpe meg økonomisk. Jeg får 3800 kr i stipend. Jobben min to helger i måneden gir meg ca. 3400 kr etter skatt. Det blir 7200 kr i måneden.

Underlig beregningsmetode

Hvordan skal jeg kunne bo alene, spise sunt, trene, være sosial, holde på med sertifikatet og studere samtidig? Det blir for dumt for min del at lånekassen må regne ut foresattes inntekt når man ikke bor hjemme. Bare fordi de har tjent mer enn reglene til lånekassen, så får ikke jeg grunnstipend, bare borteboerstipend.

LES OGSÅ:  – Jeg er student og har ikke verdens beste råd

Det å flytte hjem er ikke et alternativ for mange, noen bor ikke i samme fylke som foreldrene. Å måtte jobbe så mye man kan etter skolen, på kvelden, for å så sove minimum 6 -7 timer, for å så dra på skolen igjen, det er tungt. Studenter må jobbe seg syke, og fraværsgrensen hindrer oss fra å få en fridag.

LES OGSÅ:   Gladmelding til studentene: 160 nye studentboliger i Vestfold

De unge er framtiden

Kanskje regjeringen burde jobbe for å kunne gi mer til studentene, framtiden, istedenfor å gi til dem som har nok. Bruk de små hjernene dere har blitt tildelt og tenk lenger ut av boksen. Det er faktisk flere som dropper ut fra skolen fordi økonomien ikke strekker til. Ikke si at det er bare å gå på Nav, de kan ikke hjelpe deg så lenge du går på skole. Det blir for dumt for dem som faktisk har lyst til å videreutdanne seg, men ikke kan fordi økonomien ikke strekker til. Hjelp de unge, de rike har nok.

christine eriksson

Helsefagarbeider/student

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags