Svømmehallen kan bli en del av idrettens Mekka ved Messeområdet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg henviser til interessant artikkel i TB 22.12.18, der tre politikere fra Arbeiderpartiet uttaler seg om bygging av ny svømmehall i Tønsberg-regionen. Per Martin Aamodt, Anne Rygh Pedersen og Gunhild Rui lanserer friske idéer og klare synspunkter på hvordan man kan løse saken om den nye svømmehallen.

Det hevdes at det har vært lite debatt om en så viktig sak til tross for at det er tale om en formidabel investering i mangehundremillionersklassen. Fra desember i fjor og til i dag har det vært en del pressedekning i TB om saken.

Trioen, de tre politikerne, skal ha hjertelig takk for framstøtet i desember som undertegnede betrakter som foranledningen til den viktige debatten som er kommet i etterkant.

Jeg registrerer at prosessen er kommet såpass langt at debattene angående økonomi og plassering av bygg er i full gang blant politikerne på begge sider av kanalen. Spørsmål: Er det mulig å få til et samarbeid mellom øykommunen og Tønsberg kommune i anledning ny svømmehall? Får vi til et spleiselag denne gang også? Ref. Tønsberg og Færder bibliotek bl.a.

Alternativ 1:
Ny svømmehall på nabotomta til dagens hall, på den såkalte ”Gunnarsbøbanen”
Kommentar:
Færder presiserer viktigheten av at den nye hallen plasseres nærmest mulig deres egen kommunegrense, evt. på Ravndal, Stensarmen eller mer presist der den gamle svømmehallen ligger.
For å ta det siste: Ny hall i området der den gamle ligger er uakseptabelt! Vi har et mammut-kryss (Tønsbergs Sinsen-kryss) eller et stort pressområde like sør for eksisterende hall. Med en eventuell oppføring av et monumentalbygg på ”Gunnarsbøbanen,” kan jeg allerede i skrivende stund se konturene av hvordan resultatet blir: Økende trafikk, vanskeligheter med parkering, omregulering av veisystem, utrygge forhold for fotgjengere (barn, ungdom og eldre) osv. Presset på og eksosen i dette krysset er allerede høyt fra før.
Jeg har ingen gode argumenter for å støtte byggingen av en ny svømmehall i dette område. I en by som Tønsberg med sitt konsentrerte sentrum, må en bygning i dette formatet plasseres mer i periferien, - utenfor bykjernen.

Alternativ 2:
Ny svømmehall i Messeområdet.
Kommentar:
Barn og ungdom driver ikke bare med en type idrett i dag. I Messeområdet ligger alt til rette for allsidig aktivitet. Idrettsutøverne kan vandre fra det ene anlegget til det andre uten bruk av transportmidler. Mye er kommet på plass, det er bare svømming og stuping og lek i vannet som mangler.

Svømmehallen bør derfor flyttes dit opp og bli en integrert del av det idrettsmiljøet som allerede er der. Det er et håp om at Færder følger opp det interkommunale samarbeide vi har hatt gjennom en årrekke, og ikke lar en økonomisk støtte til prosjektet være avhenging av hallens plassering. Med de korte avstandene og bussforbindelsene vi har i vårt område, kan det ikke være noe problem for Færderfolket å ta seg fram til en hall som ligger i Frodeåsen.

Med svømmehallen plassert i Messeområdet, får vi et idrettens Mekka i vårt område. Som andre har nevnt i debatten:  Å bygge hallen i nevnte område blir lettere, raskere og billigere!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken