Vi bør alle slå ring om Teieskogens grenser, til glede for generasjonene som kommer

TA VARE PÅ SKOGEN: Ifølge Teie IFs planer satser man på utvidelse av antall aktiviteter i Teieskogen, skriver Ivar Schou Trogstad fra Nøtterøy. Han ber politikerne hegne om skogens grenser.

TA VARE PÅ SKOGEN: Ifølge Teie IFs planer satser man på utvidelse av antall aktiviteter i Teieskogen, skriver Ivar Schou Trogstad fra Nøtterøy. Han ber politikerne hegne om skogens grenser. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hit men ikke lenger!

DEL

MeningerMarianne Marthinsen-Sall har i Tønsbergs Blad den 5. april kommentarer vedrørende Teie IF planer for Teie idrettspark som jeg er hjertens enig i. Hennes konklusjon er at Teieskogens nåværende grenser må bevares.

Ifølge Teie IFs planer satser man på utvidelse av antall aktiviteter i Teieskogen. Det framgår videre at Mette Fagernes, leder for dette prosjektet hevder at man i sitt arbeid har forsøkt å se mange tiår fram i tid.

LES OGSÅ: Teiedammene gror igjen: Tar ikke politikerne grep nå må opprenskning vente flere år

Med all respekt, å se tiår fram i tid i våre dager er det ingen gitt å kunne. Det vi imidlertid vet er at verden endrer seg fort men ikke nødvendigvis hvordan. Vi kan  regne med  at det i denne sammenheng vil  dukke opp nye populære aktiviteter som vi i dag ikke kjenner til, men hvor alle med like stor berettigelse vil kreve enda mer plass. 

– Jeg blir provosert og trist over at noen forsøker ta seg til rette. Hensynet til skogen må komme først

Jeg har all respekt for idrettslag og ildsjeler innen idretten og den uvurderlige innsats som legges ned for organisert idrett for  barn og unge men dette må selvsagt veies opp mot øvrige samfunnsinteresser.

Teieskogen har utvilsomt mange venner som ikke er organisert i noe felleskap, som ikke fremmer krav overfor kommunen, som ikke driver konkurranseidrett men som bruker dette flotte området til rusleturer, trimturer og rekreasjon, fysisk og mentalt.

Og hvor stillhet er en del av kvalitetene ved denne skogen.

Og det gjelder alle årstider. Vi må heller ikke glemme at i klimakampen som vi er midt oppe i vil grønne lunger med tilholdssted for plante- og dyrearter og mennesker være viktige bidrag i denne kampen. Alle som er glade i Teieskogen slik den i dag framstår, og jeg er en av dem, heier på våre politikere over hele skalaen og ber om at det ikke går  partipolitikk i dette men at vi alle slår ring om Teieskogens nåværende grenser til glede for nåtiden og generasjonene som kommer etter oss. Hit men ikke lenger!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags