Til min behandler mot vrangforestillinger

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Du har mottatt en melding, sendt fra min mobil klokken 03.30 i natt. Den ble sendt til din jobbmobil; jeg er ikke så frekk at jeg bruker ditt privatnummer midt på natten, et sted går grensen, selv for meg.

Uansett, klokken var halv fire, jeg var dypt i min flaske, slik det gjerne er på den tiden av døgnet, jeg drikker. Jeg setter til livs det ene glasset etter det andre, det fyller meg med glede. Jeg tror det er glede, det er ihvertfall tilfredshet. Jeg tror det er denne drikkingen som holder meg gående, jeg tror ihvertfall det er det som gjør at jeg, tross livet, er i stand til å føle en slags glede. Eller utholdenhet er kanskje bedre. Med vin innabords er jeg i stand til å holde ut, jeg er i stand til å kjenne noe godt, ja, til og med lykke.

Og det er også det som gjør meg i stand til å tenke på annet enn meg selv.

Og det var altså da, etter å ha drukket tett, jeg fant en tanke, som jeg øyeblikkelig sendte ut i cyberspace, eller hvor de kommer fra når de ankommer din mobil, det vet jeg ikke. Men det kan være himmelen. Det kan være at tankene tar en svipptur oppom himmelen, for kvalitetskontroll så og si, før de faller ned i din mobil, jeg vil ikke se helt bort fra det. Jeg vil ikke se helt bort fra at det var fra himmelen den kom, meldingen som plinget inn klokken halv fire i natt, som du våknet av, og leste med sammenknepne øyne:

EN HVILKEN SOM HELST BESLUTNING ER KORREKT I OG MED AT DEN ER FATTET!

Det slo ned i meg som en bombe... Nei, nå blir jeg klisjéfylt igjen; det slo ikke ned som en bombe, en bombe ville drept meg. Nei, tanken slo ned som en vekker, som et elektrisk støt, som om jeg hadde stukket fingrene inn i en kontakt og fått strøm...

EN HVILKEN SOM HELST BESLUTNING ER KORREKT I OG MED AT DEN ER FATTET!

Jeg fant den nå i natt, eller kanskje det var tanken som fant meg. Den ga meg et støt så kraftig at jeg skrev den ned og sendte den til himmels, hvorfra den falt ned som kaldt vann i blodet på min behandler.

Det brydde jeg meg ikke om. For selv om tanken er kald, og selv om den er våt, og selv om den renner under skjorten og får deg til å grøsse, er den sann.

EN HVILKEN SOM HELST BESLUTNING ER KORREKT I OG MED AT DEN ER FATTET!

Bare spør regjeringen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken