Tilbake til den lokale hverdagen

Hva kan vi gjøre for å bidra til at vi skal komme tilbake til hverdagen lokalt i Færder, spør Pål Ese i denne teksten.

Hva kan vi gjøre for å bidra til at vi skal komme tilbake til hverdagen lokalt i Færder, spør Pål Ese i denne teksten. Foto:

Av

For 5 måneder siden var det 408 000 helt eller delvis arbeidsledige i Norge på grunn av Covid 19 – pandemien. Nå er tallet halvert, men den kjente hverdagen er enda langt unna for de fleste av oss.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Når det gjelder overordnede planer og gjennomføring av tiltak har regjeringen Solberg, stortinget og fagmyndigheter innen helse og smittevern ansvaret. Men på det lokale nivået, hvem tar ansvar for å få hjulene i gang?

De fleste av oss har vel kjent på følelsen av maktesløshet i forhold til denne usynlige fienden som vi skal beskytte oss mot. Gi meg en motbakke og jeg kan forberede meg for en knalltøff tur oppover, men å forholde seg til en meter avstand, håndsprit, munnbind og sosialt utenforskap er vanskelig, spesielt når det går over tid.

Selv merker jeg at jeg er fristet til å gi litt f…. av og til.

Som aktiv lokalpolitiker i Færder kommune, må jeg nok si at engasjementet og aktiviteten nok er preget av situasjonen vi står opp i. Politiske møter blir avlyst og de store diskusjonene i ulike medier og fora uteblir.

Men det er nå vi bør sette dagsorden og tenke høyt:

Hva kan vi gjøre for å bidra til at vi skal komme tilbake til hverdagen lokalt i Færder?

Hva kommer posisjonen i Færder opp med av tiltak i løpet av denne høsten? En rask gjennomgang av saker viser at det er:

  • Boplikt på hele eller deler av Nøtterøy, ikke bare Tjøme
  • Eiendomsskatt vurderes innført
  • Færder Senterpartiets egen økonomiske utredning av Vestfjordforbindelsen og Tønsberg Senterparti sitt nei til østalternativet

Dette bringer oss ikke tilbake til hverdagen!

Pål Ese ønsker full fart i arbeidet med vedtatt fastlandsforbindelse for å slippe kø og kaos

Pål Ese ønsker full fart i arbeidet med vedtatt fastlandsforbindelse for å slippe kø og kaos Foto:

Å innføre boplikt på hele eller deler av Nøtterøy er i beste fall, svært misforstått vekstpolitikk. Dette er et virkemiddel for å hindre fraflytning på sårbare lokalsteder i distriktene. Nesbrygga og Munkerekka er ikke i en slik kategori. Det er befolkningsøkning i Færder kommune. Dette er ikke et tiltak som skaper mer og inkluderer flere.

Når kommunedirektøren i Færder kommune i sitt budsjettforslag for 2021-2023 budsjetterer med eiendomsskatt fra 2022 er nok dette ikke tatt ut av løse luften. Det ligger nok noen politiske føringer fra Ap, Rødt,SV, Mdg og Sp i dette. Å inndra kjøpekraft fra folk flest vil nok de fleste, uansett politisk ståsted, være enig med meg i at ikke skaper mer aktivitet i lokalsamfunnet.

I disse dager kan man gå inn på TB sine nettsider og følge trafikken over Kanalbroen mellom Nøtterøy og Tønsberg live. Her er det kø og kaos på grunn av vedlikeholdsarbeider i Nedre Langgate. Det er vedtatt en ny trase for fastlandsforbindelse mellom Færder og Tønsberg i begge kommunestyrer. Denne traseen er mellom Ramberg og Smørberg. At enkelte partier ønsker omkamper, utredninger og nye løsninger istedenfor en allerede vedtatt løsning er ikke egnet til å skape arbeidsplasser og fremtidstro i Færder hverken på kort eller lang sikt.

Færder Høyre tenker som resten av Høyre, vi må skape mer og inkludere flere. Da er ikke restriksjoner på folks bolig i form av boplikt, eiendomsskatt eller flere utredninger og omkamper løsningen.

Færder Høyre vil jobbe for at vi får et forsvarlig budsjett for 2021, ingen flere inngripende reguleringer for folk flest og full fart i arbeidet med en ny fastlandsforbindelse. Og til eiendomsskatt på folks bolig sier vi klart NEI.

I tillegg må vi ut og lytte til dem som kan skape aktiviteten og arbeidsplassene vi er avhengige av.

Det er bedrifter som skaper arbeidsplasser, som fører til at kommunen vår får skatteinntekter, som kan brukes på gode velferdstilbud til kommunens innbyggere.

Og selv om det er om det er lett å glemme, holder vi en meters avstand, bruker håndsprit og munnbind, og fortsetter å være lite sosiale. Vi vil alle tilbake til hverdagen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken