Begge er i Venstre: Forunderlig Grøtvedt-angrep på Grimstad

DÅRLIG GJORT: Carl-Erik Grimstad har, i god venstreånd, vært demokratiets, åpenhetens og ytringsfrihetens vaktbikkje på Tjøme.Det burde Paul Grøtvedt også støttet.

DÅRLIG GJORT: Carl-Erik Grimstad har, i god venstreånd, vært demokratiets, åpenhetens og ytringsfrihetens vaktbikkje på Tjøme.Det burde Paul Grøtvedt også støttet.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I en kronikk 28.08 i Tønsbergs Blad går Paul Grøtvedt til frontalangrep på sin egen varaordfører Carl-Erik Grimstad i saken om granskning av en saksbehandlers bruk av et privat firma i byggesaker i kommunen.

DEL

MeningerBåde Paul Grøtvedt og andre hevder at dette forholdet har vært kjent for alle i lang tid og at det er mer omfattende enn det som til nå har kommet fram.

LES OGSÅ:  Politikernes bortforklaringer fortsetter på Tjøme

Som lyn fra klar himmel

Jeg sitter som nestleder i hovedutvalg for miljø og teknikk og på meg kom det som lyn fra klar himmel at det skal ha eksistert et enkeltmannsforetak hos en saksbehandler som tilbød tjenester tett opp mot det som er saksbehandlerens jobb i kommunen.

Det er så langt saken står nå og det er i første omgang en ren personalsak. På den bakgrunn må selvsagt rådmannen reagere. Politikerne ble raskt orientert og saken granskes av en uavhengig instans. Så må vi politikere ikke falle for fristelsen til å drive politikk basert på rykter, hva «alle vet», på muligheten for å score billig poeng i valgkampen, osv. Vi må i anstendighetens navn vente på den rapporten som snart kommer. Da vil vi få noe konkret å ta tak i.

Vi må ta ett skritt av gangen

At det kan føre til at politikerne gjennom kontrollutvalget og kommunestyret ønsker flere steiner snudd, er vel absolutt mulig og sannsynlig. Men her må vi gå fram ett skritt av gangen. Politikere må også i hele prosessen være klare og dyktige på å skille personalsaker fra andre forhold.

Det understreker enda tydeligere at man må unngå å skyte fra hofta basert på bygdesnakk men avvente det pågående arbeidet. Det blir tid nok til å følge opp dette politisk.

LES OGSÅ: Beslutningen om Tjøme-granskning skulle ikke vært tatt av administrasjonen

På samme liste

Det som forundrer meg mest med innlegget til Paul Grøtvedt er at han systematisk går etter Carl-Erik Grimstad. Både Paul og Carl-Erik står på Venstres liste til valget i Færder kommune. Riktignok er takhøyden stor i Venstre men dette utspillet nærmer seg farlig fort mønebjelkene i det taket.

Hadde Paul tatt seg tid til å sjekke med Carl-Erik, hadde han fått vite at Carl-Erik har vært den som har voktet prosessen mest innad i kommunen. Han har egenhendig krevd omgjøring av protokoller for å få et mest mulig riktig bilde av den politiske håndteringen og få fram mest mulig fakta uten å berøre personalsaken.

LES OGSÅ:  Verdiløs granskning i Tjøme kommune

Garantisten for politisk åpenhet

Han har slåss for åpenhet i det politiske miljøet her på en måte ingen andre har gjort. Viktige sider ved saken blir belyst ene og alene fordi Carl-Erik har kjempet for at politikken skal være så åpen som den kan være på dette tidspunktet.

Venstre har alltid stått som garantisten for åpenhet i politikk og vi har på Tjøme de siste to årene hatt mange tøffe kamper i det politiske livet for nettopp dette. Carl-Erik har, i god venstreånd, vært demokratiets, åpenhetens og ytringsfrihetens vaktbikkje på Tjøme. Det akter Venstre også å være i nye Færder kommune.

Et sterkt Venstre er garantien for det. Det hadde jeg håpet og trodd at Paul Grøtvedt også ville bidratt til. Isteden rakker han ned på den som har stått mest opp for disse verdiene.

Per Espen Fjeld

leder Tjøme Venstre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags