Gå til sidens hovedinnhold

Skal Tjømes skattebetalere finansiere Carl-Erik Grimstads valgkamp for å komme på Stortinget?

Artikkelen er over 4 år gammel

Valgkamp og personkarakteristikkene som kan komme av den er på mange måter grunn nok til å holde seg unna lokalpolitikk, og man bør ikke falle for fristelsen til å svare på alt.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Men når Carl-Erik Grimstad uttaler seg som Tjømes varaordfører om en slapp kommunal ledelse og det han kaller «kaffebordet i kommunestyresalen», for at «ikke den siste rest av troverdighet til Tjøme-politikken skal fordunste», må vi reagere.

Hva er varaordførerens motiv?

Grimstad hevder han er redd for Tjømes rykte. Likevel er han så freidig at han ytterligere bidrar til mistro om oss og vår kommunes politiske modell. Formannskapet, som Grimstad betegner som et virkningsløst organ uten avgjørende debatter og prioriteringer, er han selv medlem av, uten at vi har sett forsøk fra han på å endre praksis. I stedet har han stemt med og heller gått i mediene i etterkant. Men hva er Carl-Erik Grimstads motiv?

LES OGSÅ: Varaordfører Grimstad: Jeg har uttalt meg om granskningen for at ikke den siste rest av troverdighet til Tjøme-politikken skal fordunste

Betaler Tjøme kommune for varaordførerens valgkamp?

Man kan undre seg over en varaordførers motiv for å forsøke å undergrave troverdigheten til sittende ordfører. En ordfører han har inngått en politisk samarbeidsplattform med. Det kan virke som om Grimstad i kampen om en plass på Stortinget har glemt både Tjøme og Færder.

Pinlig at han ikke dukket opp

Det må ha vært flaut å være tjømling på Fellesnemndas siste møte der han som leder av Heraldikkgruppa skulle presentere saken om Færder kommunes nye ordførerkjede. En fulltallig fellesnemnd ventet på gruppas leder, som hadde reist til Horten for å drive egen valgkamp. Han har selv uttalt i et intervju i Øyene: Selv om han er varaordfører på Tjøme, konsentrerer han seg bare om valgkamp i høst. Og så hardt konsentrerer han seg om den, at han uteble fra møtet i Fellesnemda.

Vi undrer oss derfor på hvilket mandat Carl-Erik Grimstad, som varaordfører, har til å frigjøre seg fra stillingen i 20 prosent. Denne stillingen er han valgt til i samarbeidsplattformen og får betalt av Tjøme kommune for å utføre. Vi ser det slik at det er Tjømes skattebetalere som er med på å finansiere valgkampen for å få Carl-Erik på Tinget?

LES OGSÅ (+): Alle toppkandidatene stilte til debatt, men ingen kom for å høre på

Hvem skal passe på Grimstad?

Grimstad avslutter i sitt innlegg til Tønsbergs Blad 4. september at han har full tillit til at den pågående granskningen i Tjøme kommune er i gode hender. Samtidig forsøker han å tegne et bilde av formannskapet som en lite troverdig og styringsdyktig organ. Han påberoper seg å være den eneste som har uttalt seg om saken, til tross for en tidligere uttalelse der både ordfører og alle gruppelederne på Tjøme underskrev. Grimstad hevder at Venstre skal være åpenhetspartiet og ta på seg rollen som vaktbikkje. Men hvem passer på Grimstad?

LES OGSÅ:  Grøtvedt: Venstrelederen sporer av når han anklager meg for å trakassere Carl-Erik Grimstad

Vi er for åpenhet og at det skal være fullt innsyn i saker, men når det pågår en granskning må denne bli gjennomført før den kan offentliggjøres. Det er forskjell på åpenhet og offentlig gapestokk.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.