Rådmannen fikk en lønnsøkning på 100.000 hvert år, det er en grådighetskultur på Tjøme

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Rådmannen på Tjøme ble ansatt i 2010 med en lønn på cirka 750.000 kroner. I årsrapporten for 2016 kan vi se at hun nesten har doblet lønna slik at hun nå har 1.439.000 kroner i lønn.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Rådmannen har altså en årlig akkumulert lønnsøkning på ca. 10%. Men lønnsøkningen har ikke vært helt jevn. De de to siste årene har lønnen økt med ca. 25%!

Rådmannen på Tjøme har altså nå en lønn på linje med statsministeren! Har lønnsøkningen vært like stor i 2017 som tidligere år, har hun antakelig gått forbi statsministeren. I en kommune med ca. 5.000 innbyggere. Lønnsøkning for folk flest har vel vært rundt 3% de siste årene. Hvordan er dette mulig?

Pengene tas fra fellesskapet

Pengene tas fra fellesskapets midler. Midler som fordeles til mange formål som vi alle kjenner; skole, barnehager, sykehjem, frivillighet og mye mer. Tjøme har en forholdsvis stor andel barn i fattige familier. Vi har aktive frivillige som de som har skaffet oss Skateparken og mye god presse rundt arrangementer der, historielagene, idrettslagene, løypegutta og mye, mye mer. Mange som trenger penger til gode aktiviteter og gode saker. Sikkert mange som har søkt og fått avslag. Andre som har fått mindre enn de ønsket seg.

Og midt oppi dette får altså rådmannen på Tjøme i gjennomsnitt nye ca 100.000 kr hvert eneste år! Samtidig når det begynner å storme rundt byggesaksavdelingen i kommunen, får hun dekketadvokathjelp for kr. 2.868 pr time for å forklare/forsvare byggesaker der hun selv har vært involvert. Disse sakene skulle aldri vært behandlet av rådmannens egne underordnede slik det er gjort. Likevel får hun altså gratis advokathjelp for å komme «skadefri» ut av dette.

Rådmannen slipper ansvar

Kommunen innrømmer saksbehandlingsfeil, men rådmannen slipper så langt unna ansvar. Det er helt uforståelig at hun også skal slippe å unna å ta ansvar for manglende kontroll med det som har foregått i byggesaksavdelingen. Når det stormer rundt saken, blir hun sykmeldt. Er det tilfeldig? Når stormen ser ut til å være over, kommer hun tilbake. Når Færder kommune er et faktum fra 1.1.18, går hun av med en meget god etterlønn.

Hvorfor får denne rådmannen en slik formidabel lønnsøkning? Hvem har ansvaret for å bevilge disse kronene til en rådmann som så langt har sluppet å ta ansvar for noe? Hvem har ansvaret for å bruke fellesskapets midler på denne måten? I byggesakssammenheng ble det snakket om velvillighetskultur. I denne saken er det kanskje velvillighetskulturen som møter grådighetskulturen?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.