Verdiløs granskning i Tjøme kommune

TJØME-RÅDMANN: Uansett om hun har vært involvert eller ikke i de to sakene, er Christine Norum og hennes medarbeidere inhabile.

TJØME-RÅDMANN: Uansett om hun har vært involvert eller ikke i de to sakene, er Christine Norum og hennes medarbeidere inhabile. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det er reist så stor tvil om byggesaksbehandlingen i Tjøme kommune at rådmannen har bestemt seg for å sette i gang en granskning. Hun har valgt å overse at det er politikerne (arbeidsgiverne) ved kontrollutvalget eller kommunestyret som skal igangsette en granskning.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Hun har også valgt å overse at hennes egne byggesaker må granskes. Mandatet er at granskningen skal omfatte byggesaksavdelingen. Rådmannen innstiller i alle byggesaker. Det er derfor naturlig at også hun omfattes av granskningen.

Rådmannen omfattes ikke av granskningen

Likevel sier granskningsfirmaet BDO at granskningen ikke omfatter rådmannen, og opplysninger gitt om henne, vil ikke inngå i rapporten. Slik det er nå, er det rådmannen og ikke politikerne som får tilgang til all informasjon underveis. Hun har altså hånd om det hele.

Det virket tillitvekkende da rådmannen i Tjøme kommune sto fram og sa at alle saker det er reist tvil om skal granskes; det skal ikke hefte noe ved kommunen når granskningen er ferdig.
 

LES OGSÅ: Tvilsom granskningsprosess på Tjøme

Så lenge rådmannen holdes utenfor granskningen samtidig som det er reist tvil om de sakene hun personlig har vært involvert i, og som også omfatter den tidligere suspenderte byggesaksbehandleren, er det ikke mulig at det ikke hefter noe ved kommunen når granskningen er avsluttet.

I 2010 fikk hun selv sin byggesak behandlet av den tidligere suspenderte byggesaksbehandleren med positivt utfall for seg selv. Klager fra fylkeskommunen ble avvist bl.a. på bakgrunn av en uttalelse fra rådmannens bror.

LES OGSÅ:  Har tjømepolitikerne abdisert?

I år fikk rådmannens kusine tillatelse til å utvide sin fritidsbolig. Rådmannens bror sto som søker. Naboklage ble avvist etter råd fra rådmannen fremgår det av saksfremlegget. Til media sier rådmannen at hun ikke har vært involvert i saksbehandlingen; det er bare malen som gjør at det ser sånn ut!

Tjøme: Fylkesmannen vil undersøke rådmannens slektsforhold

Både rådmannen om medarbeiderne er inhabile

Uansett om hun har vært involvert i saksbehandlingen av disse to sakene eller ikke, er både hun og hennes medarbeidere inhabile.

Sakene skulle aldri vært behandlet i Tjøme kommune. Likevel skal hun ikke omfattes av granskningen! Men hun skal få tilgang til det hennes medarbeidere sier underveis! Hvor fritt tør en ansatt å uttale seg da?

Hvis målet er at det ikke skal hefte noe ved kommuneadministrasjonen når granskningen er ferdig, er den rett og slett verdiløs slik det er nå!

Politikerne må på banen

Det eneste rette er at politikerne kommer på banen og sørger for at granskningen belyser absolutt alle saker det er reist tvil om uansett om de involverer rådmannen eller ikke.

I den granskningen er det kontrollutvalget eller kommunestyret som skal stå som oppdragsgivere og få tilgang til all informasjon som fremkommer underveis. Først da blir det en uhildet granskning.

Anne Mitsem Borgersen

Tidligere leder, nestleder og medlem av Hovedutvalget

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags