Grøtvedt: Venstrelederen sporer av når han anklager meg for å trakassere Carl-Erik Grimstad

HÅPLØST: Per Espen Fjeld har ennå ikke skjønt at rådmannen ikke kan igangsette en granskingsprosess av byggesaksavdelingen, det kan bare kontrollutvalget og kommunestyret.

HÅPLØST: Per Espen Fjeld har ennå ikke skjønt at rådmannen ikke kan igangsette en granskingsprosess av byggesaksavdelingen, det kan bare kontrollutvalget og kommunestyret. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Per Espen Fjeld, leder av Tjøme Venstre, har ennå ikke skjønt at rådmannen ikke kan igangsette en granskingsprosess av byggesaksavdelingen, det kan bare kontrollutvalget og kommunestyret.

DEL

Meninger 

På bakgrunn av min artikkel om tjømepolitikernes stillingtagen og støtte til rådmannens pågående granskingsprosess av byggesaksavdelingen (28/8), rykker lederen av Tjøme Venstre, Per Espen Fjeld, ut i TB (30/8) og anklager meg for å trakassere varaordfører og partifelle Carl-Erik Grimstad. Selv om kritikken i min artikkel er rettet mot samtlige partiledere i Tjøme kommune og ikke bare varaordføreren, får Fjeld det til bare å bli et angrep på Carl-Erik Grimstad og Tjøme Venstre. Som om det dreier seg om en intern partikrangel.

LES OGSÅ: Begge er i Venstre: Forunderlig Grøtvedt-angrep på Grimstad

Tilslører hva saken virkelig handler om

Dette er en avsporing og tilsløring av hva jeg ved flere anledninger har påpekt, først i TB, og i internpost til Venstre-medlemmer uten å få svar, at partilederne har gitt sin fulle støtte til rådmannens illegitime (les kommuneloven) håndtering av granskingsprosessen. Per Espen Fjeld har ennå ikke skjønt at rådmannen ikke kan igangsette en granskingsprosess av byggesaksavdelingen, det kan bare kontrollutvalget og kommunestyret. Her begår rådmannen en tjeneste feil, noe politikerne burde ha skjønt allerede i juni, da de ble orientert av rådmannen om hva hun hadde tenkt og gjøre. Men i stedet fikk hun grønt lys til å iverksette granskingen.

LES OGSÅ:  Politikernes bortforklaringer fortsetter på Tjøme

Ingen visste noe?

På det tidspunkt «ante» ikke politikerne at det forgikk noe snusk i byggesaksavdelingen. Nei, ingen har visst noe, helt til en ledende tjømepolitiker i forrige uke bekreftet det motsatte i Tønsbergs Blad. Her får vi også vite at problemene i Tjøme kommune ikke bare handler om en ren «personalsak», som Fjeld fortsatt insisterer på, men ukultur som kan ha likhetstrekk med korrupsjon. Dette har rådmannen prøvd å styre unna, og fått politikerne med på, ved å innskrenke mandatet for granskingen til bare å omfatte en bestemt person.

Unngår full granskning

Dermed unngår rådmannen at hele byggesaksavdelingen, og hennes ansvar for driften, blir gransket. Noe som trolig ville ha avdekket langt mer omfattende snuskeri enn det granskingsfirmaet har fått beskjed om å lete etter, og som rådmannen på en illegitim måte har satt i scene, med politisk ryggdekning fra lederne i kommunens forskjellige partier. Det ingen av politikerne ennå har innsett, og nå heller ikke Per Espen Fjeld, er at de har gitt rådmannen politisk ryggdekning til å begå en tjenestefeil som de burde ha påpekt umiddelbart.

LES OGSÅ: Vi tar ansvar, ingen Tjøme-politikere har «abdisert»

At de ikke har gjort det, men i stedet støttet rådmannen, tyder ikke bare på dårlig politisk håndverk, men også at de har blitt delaktig i et mer omfattende snuskeri. Som medlem av Tjøme Venstre synes jeg dette er trist, og enda mer begredelig blir det når lederen av Tjøme Venstre påstår at jeg trakassere Carl-Erik Grimstad og ødelegger hans muligheter til å bli stortingsrepresentant. Han truer meg endog med at takhøyden i partiet er nådd og levner ingen tvil at det kan få konsekvenser.

Politikken blir diskreditert

Jeg skjønner at dette oppstyret kan blir problematisk for Venstre nå like før valget, men Grimstad og nå Fjeld er selv skyld i, sammen med de andre partilederne, at politikken blir diskreditert. Som tillitsvalgt politiker bør man kjenne det kommunale lovverket og ha et minimum av politisk dømmekraft. I denne betente striden har ikke tjømepolitikerne holdt mål. Det må de tåle å høre, innrømme og rydde opp i, uten å true med takhøyden.

Paul Grøtvedt

kunsthistoriker, Tjøme

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags