Fortsatt satsing på Vestfoldbanen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerÅrsmøtet i Vestfold og Telemark Kristelig Folkeparti ber om at togstrekningen Sandefjord - Stokke prioriteres i kommende nasjonal transportplan.

Etter åpningen av nytt dobbeltspor fra Larvik til Porsgrunn har antall togpassasjerer økt med over 500 hver dag. En spart reisetid mellom Grenland og Vestfold er av stor betydning når vi nå bygger et nytt fylke, og behovet for å forflytte seg over dagens fylkesgrense blir nødvendig for stadig flere. Det at togtilbudet er så bra at mange lar bilen stå og tar toget i stedet, gir en stor klimagevinst.

Med den økningen av reisende på toget som nå skjer, blir behovet for to tog i timen i hver retning på Vestfoldbanen mer og mer tydelig. Dagens NTP sier at Vestfoldbanen del av Intercity skal stå ferdig i 2032. På veien dit må man starte med strekningen som gir kapasitet til å øke togtilbudet. Ved å bygge strekningen Sandefjord - Stokke har man mulighet til å kjøre to tog i timen, uttaler fylkesårsmøtet til Vestfold og Telemark Kristelig Folkeparti.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags